View Single Post
Staro 14.09.2010., 00:34   #35
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Ne prelaziš 50-80 km više zato što je to znanstveno nemoguće i da bi testirao koliko možeš preći morao bi voziti ravno u potpuno istim uvjetima i sa jednim i sa drugim gorivom, i kad bi to napravio vidio bi da su razlike zanemarive, a to što imaš 3 milijuna km za volanom okači mačku o rep.

Drugo, utjecaj goriva na snagu auta i okretni moment može se testirati jedino kompjuterskim mjerenjem u servisima, neki su to i radili i rezultati su - čitaj dobro >> ZANEMARIVI.
Razlika od 4.5% po pitanju snage i 3.5% po pitanju okr. mom.
Link

Ali važno da ti tu razliku osjetiš na papučici gasa

I još jedan detalj:
Sve opskrbljuje mol, pametnom dosta.

I da, odsad točim na OMV-u, moći ću proći 20% više nego sa INA-om, jbt kako to prije nisam skužio.
Ako je tebi zanemarivo 5% od 150ks i 5% na špici tog auta od 230km/h, onda u redu, meni nije Brojke koje sam naveo su nekakav prosjek zadnjih 10 automobila u mom vlasništvu, da ne misliš da bubam napamet, a 5% je puno.
I da, naravno da osjetim razliku, nisam info noob kojem je auto nešto da ode od točke a do točke b, nego netko ko se navozio u životu (btw napisao sam preko 500.000km a ne 3 milje, tako da pozornije čitaj, molim), ne zbog obijesti nego zbog prirode posla sam u autu.
Servis imam pod nosom, točnije u vlastitom dvorištu već 35 godina, tako da imam s čim mjeriti. I da po 3. put prelazim više km sa KVALITETNIJIM gorivom koje natočim ili na tifonu (bs 98) ili na omv-u (100ka) i opet ponavljam pošto vidim da ti čitanje nije jača strana - vozim samo ja, vozim isti auto, istom relacijom istim režimom.
Da opskrbljuje mol, ali ne isti čovječe nedokazani - nije isto gorivo koje moj susjed tu doveze na inu cisternom iz siska ili rijeke i recimo omv koji vozi drito iz mađarske, koliko sam upoznat, ipak je prilično jači standard proizvodnje benzina u mađarskoj nego u rh.
Živio ti meni i nemoj se trudit raspravljat bzvz, nit mi imaš šta dokazat kojekakvim linkovima što ja nisam osobno probao i izmjerio, nit me moš uputit u 'tajne benzina', 'tajne ine' i bilo šta vezano uz volan, auto, gume, gorivo i ostalo. O ini znam i previše nažalost, a auti su mi opsesija jer odrastao sam cijeli život uz radionu i isprobavanje popravljenih auta da li su napravljeni kako treba, a poslije sam iz puke znatiželje ili imao ili nabavio svaki koji me zanimao za provozati, makar na dan.
Linkovi mi ne trebaju, mene samo praksa zanima, a to sam ti dovoljno argumentirao, ismijavanja ne volim, pogotovo ismijavanja koja su argumentirana internetom a ne vlastitim iskustvima.