Citiraj:
Autor jopis
A baš sam raspravu sa nekim 'pametnim' htio izbjeći jer ovo je ipak info forum....
Da prelazim 50-80km više, ako ne vjeruješ dođi u novsku pa ti dokažem na 3 različita auta kad god hoćeš, samo ti plaćaš troškove nakon potvrde moje tvrdnje. Halo momak, nisam padobranac nakon >500.000km za volanom da bi me tu neki kompleksaš omalovažavao. Ako si tako inteligentan onda bi trebao znati što je oktanski broj goriva i kako se mjeri snaga vozila.
Nije javno za pisati kako se mulja sa gorivom, ko treba znati zna, ko ne treba pravi se pametan poput tebe 
Da, benzin se smrznuo, ne znam što ti je tu toliko fascinantno.
Uostalom da vidiš dalje od svog nosa i uobraženosti ili da si informiran recimo, kao što nisi, znao bi da je u mojoj županiji najveći broj prijava zbog varanja na gorivu i najveći broj otkaza je bio na ininim postajama ovdje i u okolici upravo iz istog razloga.
|
Ne prelaziš 50-80 km više zato što je to znanstveno nemoguće i da bi testirao koliko možeš preći morao bi voziti ravno u potpuno istim uvjetima i sa jednim i sa drugim gorivom, i kad bi to napravio vidio bi da su razlike zanemarive, a to što imaš 3 milijuna km za volanom okači mačku o rep.
Drugo, utjecaj goriva na snagu auta i okretni moment može se testirati jedino kompjuterskim mjerenjem u servisima, neki su to i radili i rezultati su - čitaj dobro >>
ZANEMARIVI.
Razlika od 4.5% po pitanju snage i 3.5% po pitanju okr. mom.
Link
Ali važno da ti tu razliku osjetiš na papučici gasa
I još jedan detalj:
Citiraj:
Odakle stiže nafta u OMV, Tifon i Inu
Na službeni upit odakle se nabavlja, odnosno u kojim rafinerijama proizvodi dizelsko gorivo koje smo mjerili, dobili smo sljedeće odgovore - sva goriva koja se mogu kupiti na Tifonovim pumpama potječu iz MOL-ovih rafinerija u Mađarskoj, Slovačkoj i Italiji, odgovorio nam je dipl. inž. Vlatko Skočilić. Andrea Kovačić iz OMV-a vrlo kratko je odgovorila da OMV naftne derivate nabavlja na mediteranskom tržištu, dok od Inine službe za odnose s javnošću nismo dobili odgovor.
|
Sve opskrbljuje mol, pametnom dosta.
I da, odsad točim na OMV-u, moći ću proći 20% više nego sa INA-om, jbt kako to prije nisam skužio.