View Single Post
Staro 13.09.2010., 23:35   #23
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Baš suprotno, radnici na INA-i imaju najveće plaće, na OMV-u dobivaju minimalac, šutaju ih kako stignu, svaka benzinska ima svog vlasnika, čim se promjeni vlasnik radnici dobivaju otkaz i on dovodi nove ljude bla bla... to je neka sasvim druga priča al tek toliko o zadovoljnom radniku.

Što se tiče kojekakvih muljanja ona su moguća samo na starim ininim benzinskim, znači ne ovim modernijim, takve su rijetke, a muljanja se svode na to da na jedan račun tanka 10 ljudi pa često radnik istrči van prije nego uzmeš crijevo i kaže da će ti on natočit i takve sheme, ali to opet nema veze sa samim gorivom, to su neka interna muljanja.

Da ćeš proći više km sa OMV-ovim gorivom - nećeš, to je inino gorivo, platit ćeš ga samo više, toliko o tome.
Nije istina.
Pravim preko 40.000km svake godine i promijenio sam svojih 50ak auta.
Točim uvijek pun rezervar do čepa i jedino tako se može točno izmjeriti potrošnja. Sa omv-om 100kom i sa tifonovim bs-om 98 svaki put napravim 50-80km više sa rezervarom nego sa ininim gorivom, bilo kojim. Vozim samo ja, režim vožnje je uvijek isti i dionice su uvijek iste. Tako da, don't write bshit's. Posebno se osjeti razlika na jačim autima koji vole okretaje, sa ininim gorivom im fali snage.
A o muljanju sa benzinom na ini, bolje ne bih, imam jaako puno prijatelja koji rade tamo, i njihovi starci su radili tamo prije mirovine, tako da
Samo jedan mali hint - jedne zime mi se pri prvom paljenju auto odmah počeo zaletavat i krepao. Utjeram ga kod starog u radionu, skinemo filter zraka i imamo šta i vidit - smrzlo se 'kvalitetno' inino gorivo u karburatoru. Pa ti sad uzmi koliki postotak vode mora bit u benzinu da se skroz smrzne na -8.
Mogu još cijelu knjigu napisat o ovoj temi, ali ovo nit je forum za to nit imam volje prolazit ko zna koji put kroz ovakvu raspravu.

Edit:
@Buljo - nije istina ovo zadnje s pištoljima - to se radi još dan danas, na 3 pumpe, naravno inine, oko mene, radi se svaki dan.