cisto iz iskustva.
auto - akcent 2003-e godiste. od pocetka (kupljen nov), posto tada u prekrasnom sisku nije bilo nikakve konkurencije, tankirano u 99% slucajeva na zagrebackoj benzinskoj (koja je slovila i slovi kao najbolja inina benziska u sisku, jer je na glavnoj cesti prema zagrebu, najmanje je stara od ostatka ininih benzinskih, najmanje muljaju sa gorivom itd itd). i tako ja nakon x puta strikno tamo (iako mi nije najbliza), na povratku kuci, auto doslovce stane. istina, odmah nakon gasenja se maknula ona pipa i "check", no sutradan u servisu doznam da je bilo "smeca u gorivu". ne vjerujem da su mi decki u servisu srali, nemaju nikakve potrebe niti profita.
prije dvije-tri godine otvoren tifon. lijep, nov, velik, brz. i imaju class 95 i class dizel, uz obicne verzije. rezime, razlika? pa jednostavno: platim ga skuplje od 95-ice na ini, prodem vise kilometara za iste pare (fascinantno i nelogicno, ali ajd), i motor radi tise. nikad nikakvih problema, niti sa gorivom, niti sa cekanjem, apsolutno nikakve zamjerke. plus sto mi je doslovce usput svaki put, i imaju praonicu, od nedavno pune i plin, birc, dobar parking.
na ini tankiram kad netko treba naftu ili benzin za trimer/kosilicu. mozda jest to sve isti vrag sto se tice goriva, ali ne-inine benzinske su novije, ljudi su cesto bolje placeni (pa je manja mogucnost muljanja i ko' zna cega), pojma nemam.