Citiraj:
Autor hash
signal mozes poboljsati tako da na router takodjer stavis usmjerenu antenu, sad kolko vidim svoj router (nisu isti), na njemu ne mozes samo tako skinuti njegovu antenu, mozda kad bi ga rasarafio, probaj progooglat za svoj model
|
Mislim da se ne može odvojit antena, zato i gledam što minimalnije zahvate radit na toj strani, a i da ne inkomodiram udomitelje rutera, ne da mi se svekici razvlačit puste kabele po kući.
Citiraj:
cijene usmjerenih antena se krecu od 120kn pa na dalje
vise dB znaci bolja antena, probaj pricekat neki konkretan prijedlog
makar bi ti najbolje bilo probat posudit neku antenu pa vidit da li stvar radi da ne bacis novce
jeftinija opcija bi ti bila da sama napravis antenu
googlaj "directed wireless antenna how to build"
imas raznih modela i njihovih kombinacija, pa procijeni da li imas volje ze zezati s tako necim
|
Iskreno, nemam ambicije radit je sama jer niti imam alat, niti povjerenja u svoju (ne)stručnost. Spremna sam uložiti parsto kuna u ovaj projekt jer mi je bolje tako nego plaćati internet koji nitko ne koristi. A posudit nemam od koga, eventualno se dogovorit s prodavačem da isprobam pa vratim ako ne paše.
Citiraj:
ps
omni u nazivu antene znaci da salje/prima signal jednake snage u svim smjerovima, tebi treba usmjerena tj directed antena
|
Hehe, ma nisam baš toliki laik, samo nemam iskustva s ovim stvarima.