Tema: Fortron???
View Single Post
Staro 02.01.2005., 19:46   #48
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Meni ni na maxpoweru 12 V nije padalo ispod 11,9 V..na MS 400 V je bilo nesta losije (ne sjecam se sad tocno, ali ne losije od 11,7.Tak lose 12 V napone sam imal na prvim 200 i 230 W...

Tak da taj napon nije bas primjer neke savrsenosti, iako jos uvjek dovoljno da radi i jos uvjek nesto ispod dozvoljene tolerancije 5%

Citiraj:
Originally posted by Sky
Evo, pročitao sam thread i moram par stvari reći.
Napajanje koje posjedujem je upravo iz "šroteks" serije 60PN(PF), bez manualne regulacije, nepolirano kućište. Ne pada mi na pamet reć da je to najbolje napajanje ikada viđeno, ali ono što moram reći je da to napajanje sigurno nije šroteks kakvim ga BD naziva. Vidio sam šroteks i znam kako šroteks izgleda kad ga se otvori. Da ne govorim da je to ujedno i najtiše napajanje koje sam čuo.
Priča o 4 napajanja koja su vrisnula povukavši cijeli komp, s obzirom da se radi o BDu, ima težinu i vjerujem mu. Ono što mi je nevjerojatno je da još niti jedno Fortron napajanje koje sam vidio nije otišlo tek tako, niti sam čuo da je nekome Fortron spalio komp.
Iz toga zaključujem da se očito radi o 4 kompa koja su dobila ili seriju napajanja koja se ne može dobiti u slobodnoj prodaji u Hrvatskoj ili su napajanja falsifikati, također nabavljena neuobičajenim kanalima. Zato molim BDa da malo istraži situaciju, pa da javi porijeklo tih napajanja. Bit će zanimljivo vidjeti gdje su nabavljena.
Iz vlastitih iskustava, mogu reći da su to napajanja koja prilično nespektakularno rade svoj posao, recimo, railovi se kolebaju unutar 0.04V, 12V rail mi je na 11.77, bar po mjerenjima ploče, ali opet, činjenica je da komp radi stabilno i da ne znam da imam napajanje.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote