View Single Post
Staro 12.09.2010., 22:40   #6
P.Candy
Registered User

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vjerojatno znaš ili si negdje pročitala ovu istinu: najbolji wireless je žica. Po opisanom izgleda da mora baš wireless - om.
Ako želiš dobar i stabilan wireless link morat ćeš ići na usmjerene vanjske antene.
A rado bih ja provukla kabel al mislim da se susjedima ne bi svidjela ideja

Citiraj:
Na strani gdje je adsl linija ostaje Edimax (po Optima supportu AR-7084A) ali svakako zahtjeva modifikaciju jer je antena internog tipa (čitaj bez modifikacije nema šanse postići željeno). Dakle treba ga modificirat sa priključkom za vanjsku antenu + "pig-tail" prema anteni + antena.
Mislim da to nije taj edimax, gledala sam i ja na optiminoj stranici prije nego sam napisal post. Ovaj ima nekakvu antenu, ali očito nije baš reprezentativna, i nisam 100% sigurna da se može odvojit od rutera

Citiraj:
Na drugoj strani stavi / nabavi AP koji može radit u Client modu rada npr. WL-5470AP kojem će vjerojatno trebat promjenit antenu sa nekom usmjerenom.
Jel se moraju radit 'zahvati' na obe strane? Postoji li mogućnost da stvar funkcionira sa antenom na samo jednoj strani? Na primjer, kad bih stavila kod sebe vanjsku antenu (opet ne znam koju) i repetitor, bi li to moglo funkcionirat?
P.Candy je offline   Reply With Quote