Da ne otvaram novu temu, samo da vam javim da sam uspio otkljucati tilgina i voip postavke.
Posto imam staru netopiu doma koja skuplja prasinu, i ovog tilgina sjetio sam se da bih mogao spojiti ta dva routera i iskombinirati da imam voip preko tilgina. Posto se tilgin zakljucava nakon sto pokupi podatke sa servera, napravio sam sljedecu kombinaciju:
Netopia router--> Tilgin -->komp1 i komp 2.
Tilgina sam resetirao otraga, iskopcao liniju iz njega i prebacio liniju u netopiu. Sad mi netopia glumi glavni router, tilgin pomocni ap na koji spajam vise kompova, jer netopia ima samo jedan izlaz. Tilgina sam prebacio u bridge mode, upisao gateway od netopie i stvar radi.
S druge strane dobio sam otkljucani Tilgin, sa postavkama voipa koje su dosad bile zakljucane. E sad, registrirao sam se na nonoh da imam novi account.
Spojio sam telefon i upisao postavke nonoha unutra u tilgin, cujem tu-tu ton i zauzece nakon biranog broja. Ali ocito nemogu nista dok ne platim 10€ za 200min tjedno besplatnih razgovora prema HR.
Da bar mogu dobiti probni period cisto da probam neki voip account, da vidim dal stvar doista radi.
Jel netko probao uspostavit voip na ovom tilginu?
Ima netko halo halo halo uslugu, cisto da baci print screen postavke voipa?