View Single Post
Staro 12.09.2010., 20:28   #686
Gism
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Evo jedna zanimljiva stvar sa HAKOM-ove stranice:

Citiraj:
Poštovani ! Trenutno se nalazim u fazi prespajanja na optički kabel na davaocu usluga T-comu. Od njih sam dobio informaciju da nisu u mogućnosti dati komercijalne pakete ( tzv. triple play) jer im Vi ne dajete suglasnost za to ( zbog,navodno,Voip-a). Želio bih ovim putem to potvrditi da li je to istina ili ne. Ako je to istina da li to znači da mene stavljate u nepovoljniji položaj na ostale korisnike drugih operatera jer sam korisnik usluga T-com-a a to i želim ostati. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru !

Poštovani,

Vijeće HAKOM-a je proglasilo operatore HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. (dalje u tekstu: HT) i Iskon Internet d.d. operatorima sa zajedničkom znatnijom tržišnom snagom na mjerodavnom tržištu usluga nepokretnih javnih telefonskih mreža i to javnih govornih usluga i usluga prijenosa govora, zvuka, podataka, dokumenata, slika i drugog u nepokretnoj telekomunikacijskoj mreži na području Republike Hrvatske.

S obzirom na svoj status, HT je dužan, sukladno članku 128. st. 2. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, dalje u tekstu: ZEK), te članku 63. st. 3. Zakona o telekomunikacijama (NN 122/03, 158/03, 60/04 i 70/05, dalje u tekstu: ZOT), ishoditi prethodnu suglasnost Vijeća HAKOM-a za cijene svojih javnih govornih usluga, pa tako i za cijene javne govorne usluge unutar Triple Play paketa.

Vijeće HAKOM-a svojim odlukama ne zabranjuje uvođenje Triple Play paketa usluga, nego ne izdaje prethodnu suglasnost na cijene javne govorne usluge unutar Triple Play paketa ako nisu zadovoljile kriterije iz članka 63. stavka 3. ZOT-a.

Sukladno svemu tome na HT-u je odluka da ponudi spomenutu uslugu po cijenama koje odgovaraju kriterijima iz članka 63. stavka 3. ZOT-a i na taj način ishodi prethodnu suglasnost Vijeća HAKOM-a.

S poštovanjem,
Vaš HAKOM
Eh sad ako sam ja dobro shvatio, T-com neće ponuditi 2D/3D pakete dok ne prilagode svoje cijene prema tim pravilnicima gore navedenim. Drugim riječima oni bi sada morali znatno spustiti svoje cijene i time bi bili u rangu sa ostalim operaterima. Ja mislim da se HT jednostavno ne želi odreći one nebulozne pretplate od 60kn + PDV za telefon koju moramo plaćati, isto kao što moramo plaćati "pravo na TV prijemnik". Ta pretplata za telefon je izgleda velika kočnica u svemu jer ako razmislite HT ubire velike pare od toga.

Ja se ne mogu požaliti na T-Com što se tiče stabilnosti veze, no jadno je da njihov najmanji paket ima 256kB upload-a, a da bi dobio 512 moram platiti 100kn više, za 768 preko 200kn. Drugi operateri imaju kao minimum 768kB.
Gism je offline   Reply With Quote