Svako ima pravo na misljenje o stvarima poput OC-a i slicno, no to ne znaci da me mozes preobratit. Meni je racunalo (ili bolje receno vise njih) primarno sredstvo za rad no nisam u situaciji da si mogu priustiti kupovinu procesora za 6000-7000kuna. S druge strane mi trebaju performanse takvog racunala i onda je tu zato OC.
No, cak i da imam para na bacanje, ne bih ga ulupao na proc vec bih kupio neki sistem za fazno hladjenje (prometea, vapochill). Zasto? Zato kaj bih sa tom investicijom od 5000 kuna mogao OCat bar sljedecih 3-4 godine procesore i na svakom tom procu ustedit jedno 3000-4000 kuna. Sto ce reci da bi mi se doticna stvar isplatila za 1 godinu. Ostatak stvari - PSU, kuciste, memorija - to nisu tako skupe stvari da je problem.
Sto se vremena tice, slazem se da tu postoji problem jer njega nikad dovoljno. No, tu opet dodjes na to da si izaracunas dobiveno/ulozeno na bazi da je za neke vrijeme skuplje, a za neke je novac skuplji. Ukratko, cista ekonomija.
I to sve shtima. Ono kaj ne shtima je tvoj stav da su OCeri tatini sinovi koji plivaju u lovi. Ja sam vrlo ozbiljan korisnik i downtime mi je nesto najgore na svijetu ali uz dobru organizaciju i pametno koristenje resursa mogu sve napravit (sredit stroj) i profitirat X% na performansama. I nakon toga sam u dobitku za svaku ustedjenu sekundu. Plus, i sta da netko je tatin sin i trosi na hardver? Zar je to lose? Po tebi je ocito bolje da doticna osoba nema hobi, da se drogira... Od takvih generalizacija i iskljucivosti mi iskoci zila ludara na sred cela i zato te molim da se klonis takvih izjava.