View Single Post
Staro 10.09.2010., 19:11   #15
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
U principu, ako ja recimo, radim interijere i po svakom izdanom računu plaćam PDV, na kraju g. porez na dobit, mirovinsko i itd. zašto neko ko radi biznis sa svirkom, kolačima, salom... nebi bio dužan platiti isto? Odakle nekom pravo da zarađuje na crnjaka a nekom ne? Biznis je biznis.

E sad što se poreza, nameta i sl. tiče slažem se da ih je previše i da je svakom realnom građaninu (ne idealistu već realnoj osobi) u cilju da ih pokuša zaobići.
Tako na primjer, ko je taj ko može reći kad mi neka ekipa svira prijateljski, a kad ih plaćam?
Naravno da ako je prijateljski, nebi smjeli koristiti instrumente i razglas koji su od firme, ali zato neka je npr. riječ o klapi i "a capella" pjevanju. Ako te ne snime dok plaćaš dokaza nema. I to je bit biznisa u Hrvata.

Isto tako je i sa snimanjem videa. Kad bi bilo zabranjeno snimati recimo, svoje dijete kad prvi put prohoda tj. da na to treba platiti recimo PDV, i da snimku ne smijem kopirati i poslati sestri i didovima, bakama... mislim da sony, canon i društvo tada nikad nebi nogom kročili u "lijepu našu koju niko ne smije vidjet".