View Single Post
Staro 10.09.2010., 18:07   #6233
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor knocker Pregled postova
Ma najbolje da je Iron mana glumio Jim Carey a crnac bio Chris Rock
I glavnog negativca Velimir Bata Zivojinovic.

Country Girl - dobar klasik za koji je Grace Kelly dobila oscara za glavnu zensku ulogu. Kazalisni glumac (dobra uloga Binga Crosbya) dobija priliku vratiti karijeru na nekadasnji nivo, medjutim nece sve ici tako glatko...

Cache - ne znam zasto, ali ocekivao sam neki brzopotezni triler, a dobio sam nesto sasvim drugacije. Film ima "otvoreni zavrsetak" pa mozda ne bi bilo lose preskociti ga ako vas frustriraju takvi filmovi i ako se osjecate prevarenim na kraju. Ako nemate problema sa tim vrijedan je gledanja.

Memories of Murder - korejski krimic, vrlo dobar...podsjeca malo na Zodiac. Osim krimi zapleta, film kritizira prilike u Koreji sredinom osamdesetih.

La Pianiste - odlican film, izvrsna rezija (Haneke ) i Isabelle Huppert u glavnoj ulozi. Eh da, film je sto kazu NSFW (not suitable for work) jer ima poprilicno eksplicitnih scena.

Hombres armados - ok roadtrip movie sa dubljom porukom, ali ne mogu reci da mi je sad neko remek djelo.

Waking Life - nije crtic, a nije ni film...ako je tko gledao Scanner Darkly - rađen je tom tehnikom, kao da su traceani zivi likovi. Prave radnje, pogotovo u pocetku ima poprilicno malo i dobar dio filma odlazi na filozofiranje raznih likova o raznim stvarima. Pri tome ne mislim pod filozofiranjem kao nesto nuzno lose jer ima dobrih ideja, o nekima sam i ja razmisljao, neke su nove, neke nisam bas najbolje povezao, a neke vjerojatno i nemaju pretjeranog smisla. Problem je sto mi je bilo dosta tesko pratiti film. Naime, nisam bas fan te tehnike animacije, a u filmu se cijelo vrijeme nesto ljulja, skace, mijenja, a kad ti na tako nesto dodje filozofiranje sa engleskim titlovima dosta je tesko to sve pratiti pogotovo jer nema neke prepovezane i smislene radnje.
Mozda ga pogledam jos jednom da povezem sve, citam malo po komentarima na imdbu i ima zanimljivih razmisljanja.

Imagine Me & You - odmah nakon waking lifea ulovio ovo na tv-u, nisam se ukljucio od pocetka, ali taman da mogu sve povezati. Moj omiljeni zanr - britanska romanticna komedija, jedino sto nema Hugh Granta .....ali zato ima bonus - ljubav izmedju 2 zene, di ces bolje

Hadersfild - svidio mi se film, odlicna gluma Nebojse Glogovca (popularni simke iz rana) i Josifa Tatica, a ni Goran Susljik nije los u naslovnoj ulozi (njegova faca mi je jako poznata, ali ne znam od kuda jer niit jedan film u kojem je glumio nisam gledao ). Jedino mi Damjan Kecojevic nije dobro odglumio...

Nefes / The Breath - turski ratni film, naglasak nije na akciji nego na dusevnom stanju vojnika, besmislu rata itd...radnja se odvija na planini u nekoj zabiti Turske. S jedne strane turski vojnici (od kojih su dio rocnici koliko sam skuzio), a sa druge PKK iliti Radnicka partija Kurdistana. Film varira od jako dobrih dijelova do nekih koji su losiji i nisu potpuno jasni. Vjerujem da potonjima doprinosi i to sto je vjerojatno dosta tesko adekvatno prevesti neka njihova filozofiranja, pjesme i slicne stvari. Inace gluma je cisto ok, na to nemam zamjerki. Ocjena na IMDBu mozda mrvicu nabrijana, ali razlog tome ne mora biti (iskljucivo) lokalpatriotizam nego cinjenica da je film razumljiviji onima koji razumiju turski. Donekle podsjeca na rusku 9 Rotu, ali je meni bitno bolji.

Thank you for smoking - dobra komedija o beskrupuloznom tipu koji radi kao glasnogovornik pusacke industrije...dobra glumacka postava

Przesluchanie/Interrogation - poljski film koji je navodno 8 godina bio zabranjen. Bavi se besmislom posljeratnog komunistickog rezima u Poljskoj pedesetih godina. Malo je tezak film, ali ako vas zanima tematika pogledati

Do the right thing - klasik Spikea Leea, o rasizmu i tim stvarima...obavezno stivo

Pazar - sasvim ok "mali" film, mislim da nece razocarati ako ocekivanja nisu prevelika. O turskom Delboyu koji se snalazi kako zna i umije kako bi prehranio obitelj, boreci se pri tome sa vlastitim slabostima. Da vas ne bi spomen Delboya prevario - nije komedija nego drama, radnja se odvija u Turskoj devedesetih godina.

Silentium - jos jedan krimic iz trilogije filmova Wolfgang Murnbergera o detektivu Brenneru. Vrlo dobar, mozda za nijansu losiji od Knochenmanna. Josef Hader opet odlican u ulozi Brennera. Radnja se odvija u Salzburgu pije se Stiegl
morph je offline   Reply With Quote