Citiraj:
Autor Wolverine
Koja je ovo hrpa gluposti Bože me sačuvaj. Da sad krenem nabrajat grafe sa hladjacima koji imaju jedan vet a da su potpuno tihe? nhf ali baš ta tvoja Palit Sonic GTX260 nije nešto tiša od referentnih GTX260-ica jer su one same po sebi vrlo tihe.
Da sve grafe s hladnjacima s dva venta nisu tihe potvrđuje i npr Gainwardova 8800GT s isto tako dva venta koja je užasno glasna jer drugi vent nije reguliran pa se stalno dere.
|
GTX-ice same po sebi nisu tihe uopće, sve one sa jednim onim malim jadnim vrntilatorom su brujalice kakvih nema, naravno ne u Windozima ali kad se zagriju prilikom igranja onda se vent ili automatski sam zavrti (ako je tako namjesteno) ili korisnik graficke sam šibne vent na recimo 75-80% prije ulaska u igru (ili neku drugu žešću radnju)..
Ovo ne govorim "samo tako" već iz iskustva, takva je bila moja stara Asus 8800GT (koju si i sam spomenuo makar nema veze sa GTX260 ili 460) i naravno ostale GTX-ice, tipa Zotac, XFX..
Nemožeš ne reć da Twin vent nije PRAVA STVAR, odnosno da je glasniji od jednog, jer to su gluposti.. Dvojici treba 3x manji broj okretaja da ohlade istu karticu..
Pitaj Geronima kako mu se čula GTX260

A druga stvar je što je Gainward s*ebao 8800gt ventove pa bruje, i to su vjerovatno oni maleni ventovi, o njima ne pričam..
Znači ja pričam o glasnoći ventova prilikom full loada, default me ne zanima..