View Single Post
Staro 10.09.2010., 12:43   #173
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Toshiba Satellite L650-111

Intel® Core™ i3-330M
4,096 MB DDR3
640 GB, 5,400 o/min
15.6"" LED Backlight TruBrite (1366x768) TFT
ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1GB DDR3 Video RAM
Windows® 7 Home Premium, 64-bit
1 x HDMI
1 x eSATA/USB 2.0 combo
2 x USB 2.0

Plastika se savija, na svim dijelovima laptopa, prilikom malo jaceg pritiska. Oko LCD-a se plastika jako lagano odvoji i kad se upre prstom savija se. Ipak, lap ne daje naznake da ce se raspasti ili puknuti.
I naravno da je sad u modi glossy s*anje i da se vidi svaki otisak prsta na kucistu.

LCD je prica za sebe, ako se ne gleda pod nekim tocno odredjenim kutom, crna boja se prelijeva u razne verzije sive boje. A sam prikaz boja je prosjecan. Cak i kad pogodite taj idealni kut za gledanje, crna boja je i dalje jako, jako losa.
Da ne spominjem da je LCD glossy sto nimalo ne pridonosi citljivosti ekrana pri imalo vecem svjetlu. Ali da nije glossy, vjerojatno bi boje onda bile jos gore.

Tipkovnica isto nije nesto narocito dobra. Dosta se savija kod tipkanja i malo jaceg pritiska. Ali slova su dovoljno velika i lako se tipka bez gresaka na njoj. Dobra stvar je jedino sto ima desno numericki dio i vec spomenuta velicina tipki i lakoca tipkanja.

Touchpad je srednja zalost i prava je sreca sto ima tipkica za njegovo zakljucavanje, jer inace smeta pri tipkanju. Smjesten je tako da prsti prelaze preko njega dok se tipka, pa mish leta po ekranu i nekad se dogodi sa slucajno negdje klikne.

Sam HW u laptopu je dosta dobar. Nisam probao nesto puno igara. Probao sam Bad Company 2 i NFS: Shift i obe igre se vrte bez problema u 1280x720 rezoluciji sa MID/HIGH detaljima.
U normalnom koristenju je laptop hladan i ventilator necujan. Jedino se kod igranja malo glasnije cuje vent, ali nista strasno. Tada se lap i malo vise zagrije, no nista pretjerano, normalno se ruka moze staviti na bilo koji dio, bez straha od opeklina.

Minus je sto lap dodje sa jako puno nepotrebnih predinstaliranih programa koje Toshiba nabaca. Potrosio sam vise od sat i po samo za uklanjanje tih programa.

Trajanje baterije je prosjek, nisam tocno mjerio ali izdrzi preko 2h bez problema uz surfanje preko WLAN-a i normalan rad.

I ne znam dal se ovo dogadja na ostalim modelima, ali moj lap ispusta jako iritantan visoki zvuk, koji dolazi negdje sa lijeve strane touchpada. Svejedno bio lap ukljucen u struju ili ne. I dosta je iritantan i probija usi. Nisam ga nosio na servis da pogledaju tamo u cemu je problem jer mi je lap trebao, a kod njih bi mi ostao dosta dugo, tako da ne znam tocno u cemu je problem i odakle taj zvuk.

Inace sam radio dosta na toshibinim laptopima i izgleda mi da sto su noviji, to su sve nekvalitetniji. Pogotovo ekrani i pogotovo ovi 16:9, katastrofa.