što se tiče betmena ja sam konkretno dark knighta gledao u 3 spavanja, tj. dijela dok me je batman begins zalijepio za sjedalo... neeson mi je inače genijalan, a bale ko bale - nema greške, analitički hladan sa lažnim osmijehom ko čednost noćne dame
recimo machinist pa i sa druge strane bliskijim žanru equilibrium su kao filmovi po meni debelo iznad ovih blockbusera, a bale ih je odglumio savršeno... naravno jezgra likova se ponavlja i jako dobro pristaju baleu.
nhf ali klasificiranje po rangu "taj lik me fakat živcira" ne vodi nikakvom ozbiljnijem pogledu na film kao neku (u zadnje vrijeme graničnu) umjetnost.
inače ne da mi se sad linkat, ali u zadnje vrijeme dobri filmovi koji su me zadesili redom - green zone, the departed, body of lies, invictus, the joneses, brooklyn finest, infidel, four lions (obavezno gledati) i možda još koji.
za podsjetnik prošlosti sam neki dan pogledao goodfellas i šindlerovu listu... prvi je odličan, a drugi je remek djelo koje uvlači ko sauger sa pitalicama po putu do motora koji te samelje
nade polažem u mr. nobody i ghost writer kojima se iskreno veselim da pogledam.