Tema: Fortron???
View Single Post
Staro 02.01.2005., 00:53   #37
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
Dobro, kaj ste napali bubimira tolko, malo je bahat, al ne moze se rec da prica skroz gluposti barem ne o napajanjima..
Hmmm, Bubimirom me zovu samo oni koji me _jako dobro_ poznaju... Znamo li se od nekuda? Newsi?

Citiraj:
@Flex, znam da ce vecina rec drugo, al sansa da ti napajanje skuri PC samo od sebe je manja nego dobitak 7-ice na lotu.
Osim ak ga grom ne opali, a onda se ti tesko pomoc bilo koje "kvalitetno napajanje"
Sto se tice groma, bolja napajanja izdrze udare i preko nekoliko kV, koji su inace i u preko 90% slucajeva najcesci udari prilikom atmosferskih praznjenja. Indukcije koje nastaju u vodovima bliskim atmosferskim praznjenjima su cest slucaj, posebno u seoskim podrucjima (zracni vodovi). Ako i napajanje ne
prezivi, ono _mora_ zastititi sve sto je iza njega.

Direktan udar munje je iznimno rijedak, tu prakticki _nista_ ne pomaze, no takvo sto je prakticki nemoguce vidjeti ako covjek ne zivi nasred Velebita. Prilikom takvog udara, PC je najmanji problem, obicno je unisteno sve sto se pogoni el. energijom unutar objekata, uz malo srece, znali su i korisnisi istih na*ebat.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote