Citiraj:
Originally posted by ozren
Problem je u tvom stavu da mi nismo culi za stvari poput osciloskopa, itd itd... Jesmo, itekako jesmo, isto kao sto znamo za jednu nauku koja se zove fizika.
|
Gdje sam ja tocno naveo da vi ne znate sto je osciloskop? Da sad ne idemo u retrospektivu mojih postova, nigdje. Sve da ga i znaju, nitko ga ne koristi, sto je, primjetit ces, malo cudno. Ok, za vas mi je jasno, zivimo u banana republici gdje malotko ima za kruh, no nitko od onih nadrih i razvikanih pseudo žic majstora po svijetu ala Tomicini decki i onaj Anand kakovec ne zna istestirati napajanje kako Bog zapovijeda, a imaju toliko vise sredstva od vas, e vidis, _to_ mi nije jasno.
Citiraj:
Ono sto je nazalost problem jesu resursi, tj. pristup stvarima poput osciloskopa, autotransformatora, itd itd. Bez njih je malo teze ispitat neke stvari.
|
Uze mi rjec s tipkovnice. No, lijepa rjec i gvozdena vrata otvara. Definitivno sam uvjeren da bi vam netko iz one tri ustanove sto sam napomenuo u Zagrebu dao 3 kvadrata, suko uticnicu, osciloskop i slicno.
Citiraj:
No, mi se trudimo nekako to sve sklepat i sredit stvar. I kad to budemo imali, bit ce i dobri clanci. A ne kao onaj u Bugu koji su radili FER-ovci koji nisu skuzili da medju testiranim napajanjima imaju 3-4 ista (jedino s drugom naljepnicom proizvodjaca) pa su ih i razlicito ocjenili...
|
Joj, Bug, molimte, nemoj. Omiljeno stivo kad pretjeram s hranom koja stvara zatvor.
Citiraj:
Sto se overclockinga tice, to je jedna vrlo zahebana grana i iskreno ne kuzim zakaj ti na nju gledas s toliko prezira jer zbog svoje prirode ukljucuje stvarno puno toga. I putem tog istog overclockinga mozes jako puno naucit i jako puno toga skuzit o nekoj stvari (yield, leakage,...).
|
Eto, tu si ne mogu pomoci. Jebiga. Ali da putem ulaska u BIOS i stavljanjem FSBa s jedne brojke na drugu, i padanja u manicni delirij kad spustis neku latenciju, ne cini mi se kao dobar nacin za ucenje.
O onima pak koji leme, ne bi takodjer htio. To mi jednostavno netko mora objasniti cemu, zasto, kako. Ali hajde, svakom svoje, neko se igra s pimpekom, netko s loptom a netko s lemilicom.
Naravno, tu bi volio iskljuciti onoga ko je nabavio sheme chipseta, elektricne sheme ploce i slicno. No takvih, vjerujem, ovdje bas i nema puno.
Citiraj:
Sto se napajanja tice, ja nisam u rukama imao PCP&C 510W model, ali sam 6 godina koristio 425W model. I to napajanje je imalo daleko najmanje variranje napona od svih koje sam u svom zivotu imao. Da, postoji propisano variranje, ali nije isto ako neko napajanje varira na vanjskim granicama ili daleko od toga. Uz to je bilo odlicno za brownoutove i takodjer imalo hebeni peak. I svojom stabilnoscu je donekle popravljalo stanje na dosta ploca koje su imale problema sa neispeglanim naponima, koji se pogotovo skuze na CPU-u kada overclockas... Zato ljudi i rade vcore modove na plocama, vise nego zato da si samo nabiju sto veci vcore.
itd itd...
|
Onda si pogrijesio u konstrukciji recenice. Nije _najbolje_ napajanje, nego je napajanje za hak^H^H^H... ovaj, entuzijaste i slicne.