View Single Post
Staro 08.09.2010., 16:15   #1
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Zagreb LN2 OC Sessions [02.09 ~ 05.09]

Evo sad kad sam našao malo vremena da napravim i kratak "izvještaj" OC sesija koje su se odvijale za vrijeme mog boravka u Zagrebu.

Asus Overclocker 2010 natjecanje je bilo pravi razlog mog odlaska u Zagreb no da nebi dolazio isključivo radi toga, sa članom MAGARAC sam se dogovorio da ćemo raditi sesiju. Ovim putem mu se debelo zahvaljujem na hrani, smještaju, vožnjama i svemu što je ponudio tih par dana boravka kod njega!

01.09. navečer sam busom krenuo put Zagreba te stigao ujutro oko 7 sati. Prvi dan smo imali u planu odmah započeti sa nekom laganom sesijom pa smo odjurili kući. Nakon nekog vremena smo pošli po LN2 koji se nalazi u Zaprešiću (u Messeru) pa smo zatim pošli do Domagoja koji nam je ustupio svoju EVGA E762 4-way SLI matičnu ploču. Također bi mu se zahvalio ovim putem. Taj dan smo imali problema sa svačim no u kasno popodne smo počeli sa izolacijom ploče i pripremom za sesiju. Odlučili smo najprije benchati magarčev i7 950. Frustrirajuća informacija je ta što smo na tom procesoru naletili na CBB već na -70°C dok je CB bio za duplo veći odnosno na -140°C. Pošto nismo imali fen/brener pri ruci, odlučili smo se držati procesor na nekih -90°C zbog toga što K13 odlično drži temperaturu a to nam u ovoj situaciji nije pomagalo već odmagalo. Da ne duljim previše evo nekih rezultata sa dotičnim uz napomenu da su svi rezultati rađeni bez tvikova:

Pifast
Ovaj rez me sramota stavljat ali nešto je bilo do windowsa (trebalo bi bit oko 16sec)

SPi 1M

Uncore

wPrime 32M

Maksimalni takt

3DMark 06 (GTX470)

3DMark 05 (GTX470)

3DMark 06 (2xGTX260)

Aquamark3 (GTX260)

Kao što se da primjetiti, procesor se dosta čudno ponašao - ili je to pak bila ploča? Na određenom taktu može sve vrititi a samo 1MHz BCLK-a više ga ruši. Možda je i do E-leet programa no manje važno sada. To bi bila porcija rezultata sa i7 950. Pošto je već bilo kasno a i ostali smo bez LN2 otišli smo spavat i ujutro trk u Zaprešić po novu porciju od 20L LN2.

Zadnje izmijenjeno od: Bullet1. 08.09.2010. u 17:10.
Bullet1 je offline   Reply With Quote