Citiraj:
Autor tutix
Kakav disk imaš u tom prijenosniku?
Tvornički u te 6720s ugrađuju spore Toshibine 120 GB diskove. Ako si želiš povećati performanse u svakodnevnom radu koje ćeš moći osjetiti uzmi neki veći i brži disk. Nešto kao WD Scorpio Blue ili Black od 320 ili 500 GB-a.
|
Potpis.
Sto se tice procesora probao sam par stvari:
1. NA lenovu intel chipset 965gm imao celeron (fsb 533)socket M ,stavio c2d T5500 (fsb 667)i radio je bez greske.
2. Na Asusu intel chipset 945gm imam t2250 (fsb 533) isto socket M ,stavio c2d t5500 (fsb 667) ,najnoviji bios i NE RADI.
Oba chipseta podrzavaju fsb 667 (bar kako pise na netu) .
Sto se tice brzine:
Razliku izmedju celeronaM i t5500 sam naravno osjetio u svemu ipak je single vs dual i vise cache-a,novija tehnologija itd.
Usporedio lenovo ( t5500, 2gb ddr2 ram,120gb sata hdd) i asus (t2250,1 gb ddr2 ram,120 gb pata hdd) i u radu su skoro isti. lenovo je malo brzi pri otvaranju nekih datoteka,vjerojatno zbog vise rama.
Izvadio iz lenova 120gb hdd i stavio 320gb wd scorpio BLACK 7200 i sad se u svemu Asus ne moze mjerit s Lenovom (ne govorim o brandu nego o mojim primjercima). U Svemu je dosta brzi,od najobicnijeg rada u windowsima,browsanju po disku,otvaranju programa pa sve do video obrade.
Zakljucak,vise sam dobio mijenjanjem diska nego mjenjanjem procesora. Ako se moze i jedno i drugo (financijski i naravno radi kompatibilnosti) ,mijenjao bih oboje.