View Single Post
Staro 08.09.2010., 10:15   #7
Nix1987
Premium
Moj komp

Nix1987's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ne mora. Ako proc ima veći FSB, automatski će ga spustiti na onaj kojeg čipset podržava.

Zaboravljate dvije sitnice:
1. ako stavite jači proc, sadašnji cooler ga neće moći ohladiti kako treba pa će doći do pregrijavanja ili prijevremenog pražnjenja baterije jer će ventilator morati više raditi da bi ga ohladio. Samim tim povećavate i buku.

2. taj laptop je star i ima grafu (X3100) koja može služiti samo za office i net. Ugrađivanje jačeg procesora je nepotrebno utrošen novac.

Daleko bolje bi ti bilo da ga prodaš dok još nešto možeš dobiti za njega i kupiš sve novo.
Što se tiče grafe meni nije potrebna bolja, jer nisam zahtjevan korisnik, tj. igrice ne igram, potreban mi je samo malo brži rad, znam da je laptop stariji, te da se ne isplati puno ulagati u njega, pošto sam povoljno nabavio 3 GB ram, sad bi htjeo nadogradit procesor i nerbi više ništa na nje,mu dirao!

Ako mi chipset ne podržava FSB od 800 MHz, kako bi mi radio takav procesor? Da li bi radio upola snage ili bi samo FSB bio manji a frekvencija procesora bi ostala ista?
Nix1987 je offline   Reply With Quote