View Single Post
Staro 01.01.2005., 18:07   #19
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Problem je u tvom stavu da mi nismo culi za stvari poput osciloskopa, itd itd... Jesmo, itekako jesmo, isto kao sto znamo za jednu nauku koja se zove fizika.

Ono sto je nazalost problem jesu resursi, tj. pristup stvarima poput osciloskopa, autotransformatora, itd itd. Bez njih je malo teze ispitat neke stvari.

No, mi se trudimo nekako to sve sklepat i sredit stvar. I kad to budemo imali, bit ce i dobri clanci. A ne kao onaj u Bugu koji su radili FER-ovci koji nisu skuzili da medju testiranim napajanjima imaju 3-4 ista (jedino s drugom naljepnicom proizvodjaca) pa su ih i razlicito ocjenili...

Sto se overclockinga tice, to je jedna vrlo zahebana grana i iskreno ne kuzim zakaj ti na nju gledas s toliko prezira jer zbog svoje prirode ukljucuje stvarno puno toga. I putem tog istog overclockinga mozes jako puno naucit i jako puno toga skuzit o nekoj stvari (yield, leakage,...).

Sto se napajanja tice, ja nisam u rukama imao PCP&C 510W model, ali sam 6 godina koristio 425W model. I to napajanje je imalo daleko najmanje variranje napona od svih koje sam u svom zivotu imao. Da, postoji propisano variranje, ali nije isto ako neko napajanje varira na vanjskim granicama ili daleko od toga. Uz to je bilo odlicno za brownoutove i takodjer imalo hebeni peak. I svojom stabilnoscu je donekle popravljalo stanje na dosta ploca koje su imale problema sa neispeglanim naponima, koji se pogotovo skuze na CPU-u kada overclockas... Zato ljudi i rade vcore modove na plocama, vise nego zato da si samo nabiju sto veci vcore.

itd itd...