Evo jučer sam nabavio U350, ova HR verzija sa SU2300 dvojezgrenim Celeronom + Intel X4500HD grafa (G45). Uglavnom, vozi 720p i 1080p MKV-e s 10-15-20% zauzeća procesora

Stvar je u tome da treba koristiti player koji zna iskoristiti grafu i njene mogućnosti dekodiranja HD-a. Intelov noviji driver za grafu obavezan (ne onaj s Lenovovog sitea, to je staro i u banani). A što je najbolje najobičniji legendarni MPC-HC to vozi bez ikakvih kemija i dodataka u vidu vanjskih codeca. EVR custom renderer + interni H.264 codec, rade i najzahtjevniji 1080p MKV-i koje sam probao, i title rade bez problema. MPC-HC uredno ispiše DXVA kod playanja. Od playera sam još probao i Mirillisov Splash Player, i on bez problema i s minimalnim opterećenjem CPU-a vozi 1080p preko grafe. Navodno radi i Cyberlinkov PowerDVD, ali to mi je premutav i prebalastni player, pa ga nisam instalirao. Linkovi na playere:
http://www.mirillis.com/index.html
http://www.xvidvideo.ru/media-player...inema-x86-x64/
Inače laptop mi je fenomenalan po pitanju procesne snage s obzirom na klasu, vozim gore PS CS5 + PSP 13 + Canon RAW konverter + Office 2003. Mislio sam da neće biti nizašto, a kad ono radim na tome premetačine po RAW fotkama, sitnije obrade, aplikaciju filtera u PS-u ko da radim s kakvim desktop strojem. Najozbiljnije. W7 se bootaju s kompletnom Lenovovom baterijom alata i drivera, s još svime i svačime ko kakav noviji desktop stroj. Ugrađeni hard je WD Scorpio 250GB. Strojčić ima 2GB DDR3 RAM-a kojih je i više nego dovoljno za radnje koje sam naveo. Ono što mi se ne dopada su bezvezne tipke touchpada, sam touchpad bi mogao biti malo osjetljiviji, dizajn kućišta i ekrana mi je bezveze pošto volim robusne old-school laptope, ekran je špigl na crnim pozadinama (iako neusporedivo bolji od mojeg starog HP-a 6715b s mat ekranom - kolorističniji, svjetliji, jednostavno bolji). I nebih se žalio da je izdržljivija baterija, no nije mi toliko bitno jer će uglavnom raditi na trafi. Nije bučan, ne grije se skoro pa ništa, nemam problema sa sleepom i hibernacijom, lagan je, portabilan. Tipkovnica se lagano uvija kod tipkanja, ali to je već picajzlenje, i mislim da je slučaj od primjerka do primjerka. Sve u svemu predobar stroj za cijenu. Uzeo sam si dvije godine jamstva (200 i kusur kn). Moja preporuka.