Citiraj:
Originally posted by ozren
#1 ako ides SLI i debeli OC onda ti peak od 650W koje daje ovo napajanje pase
|
Klap, klap, dragi Ekspertu. Ne vrti se PC svijet oko ouvrklouka, znas? Naravno, to sto 400W napajanje gura 2x UltraSPARC IIIi 1.3GHz i 2x XVR-1200, necemo ovim putem. S time da samo ove dvije potonje kostaju 60k$, no dobro.
Citiraj:
#2 ovo napajanje nudi daleko najstabilnije napone
|
Ovo napajanje je qurac od ovce, kao i svako drugo za ouverkloukere i cuvene rivju strucnjake. Uz malenu sitnicu, kao sto rekoh, da ne moze pogoniti ni posteni workstation (naravno, predpostavljam da nemas pojma zasto, no dobro). Ali hej, glavno
da mozes ouverklokirat na njemu. Svako napajanje koje se drzi ATX specifikacija ima stabilne napone, inace nikada nebi prosao QC.
Citiraj:
#3 to kaj nema svjetleci ventilator i armani dizajn stvarno nije minus
|
Zar sam ja rekao da je?
Citiraj:
#4 PCP&C je kvaliteta u nivou Rolsa... sto za osobu koja hvali PC-Chip plocu fakat nije
|
E, ajde, medju nama, nemas pojma. Od toga da su _prava_ 550W radjena po SSI/EPS12V standardu, da napajanja imaju split plane od 4 12V raile s peakom od 50A te od toga da 90% ljudi nikada nije culo za osciloskop i slicne mjerne uredjaje a ponajmanje oni koji rade reviewove takvih napajanja. Tvoj pokusaj vrijedjanja na temelju PcChips ploca dovoljno govori o tebi. Mozda jednom kad shvatis da neces osjetiti razliku izmedju vrijednu 3.999.960$ Sun Fire E25K servera i PcChips ploce na Dumu tri i Haf lajfu dva, te da s razlikom mozes kupiti stosta drugo (a da ostanemo na temi foruma, moze biti i vezano uz racunalo). Do tada, Ekspertu, ostaj mi zdravo i sve najbolje u novom letu.
Hmda, Rols i PC hardver? Dzizus, pocinje mi se svidjati ovaj forum...