View Single Post
Staro 06.09.2010., 10:06   #10
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
sljedi rucna kalibracija gdje odredjujes tip prednjih zvucnika i podesavas crossover.

Kad je i sub u igri tada na rec-u koristi "crossover" ili "cutoff" (svaki proizvodjac ima svoj naziv, ova 2 su najcesca)
gdje se postavlja granica koja odredjuje nacin distribucije dubokih tonova unutar sistema (izmedju frontalnih zvucnika i subwoofera).
Recimo izmedju 80-120hz gdje u slucaju kada se postavi 80hz/crossover odredjeni dio donjega spektra ce se reproducirati i na prednjim frontovima.
Dok u slucaju 120hz/crossover cijeli donji spektar ce se reproducirati na subwooferu gdje mu je i mjesto posto je on za to i konstruiran.

Opet sve ovisi o osobnim afinitetima i svako kalibrira sistem kako mu najvise pase.
-->
Citiraj:
Autor housel Pregled postova
E to mi djeluje super. Tnx.
Au čemu je razlika u 5.0 sistemu od 5.1 sistema?
Vidim da ne ide buffer u 5.0 no da li je ugrađen u zadnje zvučnike?
Izgleda da je no kako to radi, tj. ako su ti zvučnici spojeni kao surround zvučnici kako će onda na njih slati i signal za duboke tonove.
Koji sam laik za to...
Ko sto kolega rece, u tom setu nemas subwoofer sto ti za prvu ruku moze biti dovoljno jer uvijek mozes ubosti kakav sub kasnije i time upotpuniti setup.
To su full range zvucnici i mogu reproducirati visoke, srednje i niske tonove. Sad, da li oni uistinu mogu to kvalitetno odraditi ovisi najvise od samih zvucnika i karakteristika receiver-a.

Receiver ce sam "vidjeti" (ako je sposoban za to, tj. posjeduje Audyssey algoritme za kalibraciju)
da nemas sub pa ce u svom osnovnom setupu, nakon kalibracije, duboki ton usmjeriti na frontove;
ako nema Audyssey --> sljedi rucna kalibracija gdje odredjujes tip prednjih zvucnika i podesavas crossover.

Kad je i sub u igri tada na rec-u koristi "crossover" ili "cutoff" (svaki proizvodjac ima svoj naziv, ova 2 su najcesca)
gdje se postavlja granica koja odredjuje nacin distribucije dubokih tonova unutar sistema (izmedju frontalnih zvucnika i subwoofera).
Recimo izmedju 80-120hz gdje u slucaju kada se postavi 80hz/crossover odredjeni dio donjega spektra ce se reproducirati i na prednjim frontovima.
Dok u slucaju 120hz/crossover cijeli donji spektar ce se reproducirati na subwooferu gdje mu je i mjesto posto je on za to i konstruiran.

Opet sve ovisi o osobnim afinitetima i svako kalibrira sistem kako mu najvise pase.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote