prije svega bih zamolio moderatore da ne zaključaju ovu temu, da malo prodiskutiramo ko ljudi o ovoj temi, jer već su mi dve teme zaključane ili izbrisane na ovu temu, smatram bez razloga...
konkretno, prije par trenutaka mi je zaključana tema u podforumu software na temu nera i mp3 pjesama...naravno RAK ju je zaključao upozoravajući me da je to što radim protuzakonito. nije istina da je protuzakonito ako ti treba za privatne svrhe. stvar je u tome da pjesme sa ORIGINALNIH cedejeva prebacujem u mp3 i pripremam za snimanje DVD audio medija i to mi treba za PRIVATNE svrhe a ne za daljnju distribuciju. Kad mi se neki album sviđa kupim orginal, ali naravno, neću kupit 2 albuma ako mi treba jedan za auto, nego ću si već postojeći orginal presnimit, ko što rekoh, za privatne svrhe. nemrem se otet dojmu da mnogi ljudi dobivaju fobije od RIAA-e, BSA i štajaznam koga već ne. Nekad se snimalo sa CDa na kazete, pa nikog nije smetalo. danas se sa snima CDa na CD pa dežurne agencije hvata panika i optužuju da je to piratstvo. nije ako se koristi u privatne svrhe.
u svojoj temi vezanoj za nero, nigdje nisam naveo da se radi o ilegalnim cdovima, i da namjeravam obavljat ilegalne radnje sa tim pjesmama. namjera mi je bila presnimit pjesme za privatne svrhe.
živili...