View Single Post
Staro 31.12.2004., 10:09   #141
tigman
Banned

tigman's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ma dobro je kada radi kako treba,...

prošetati treba Ruskim, UK, ROM,PL sajtovima , ovi zapadnjaci i nisu baš "navudreni"... pa se ne moraš čuditi rezultatima...(dobro da opče znaju instalirati drivere!)..no nije to bitno..

nije bitno što karticu možeš kloknuti na neki ludi klok, ...nije bitno jer ako GPU (kao i CPU) ima loš izolator ili na mjestima stanjenja vodova i slično, dobiti češ uz visoki clock nikakve rezultate...

o tome ima mnogo napisanih "stručnih" objašnjenja, ali kako nismo svi elektroničari ,teško je objasniti nekim jednostavnim jezikom...
može dogoditi , da isti ,npr. CPU radi brže na 2.3Ghz nego na 2.5GHz !!...(pod isti mislim taj jedan jedini , a ne slični !)

iako se ne pregrijava na višem clocku i slično...jednostavno to je onaj "famozni" limit koje su u svakom elektroničkom djelu, i kada ih se nađe nema potrebe clockati , ako se gube perfomanse...

jednostavno ..."nije sve u megahercima"..HANS

upravo takve komponente dolaze na naše tržište...ne da imaju grešku (fali cooler ili neznam kako si neki zamišljaju!?) koja je vidljiva , ili da se ne daju dignuti voltaže i clocknuti do jaja, ...ali upravo zbog toga "limita" ...one nemaju istinski skok perfomansi ukoliko se klokaju...

to se tvornički brzo utvrdi...i zato nastaju od istog GPU ili CPU nekoliko grupa koje se narano drugačije označe i naplačuju !!!!

to sam želi malo pojasniti da shvatite da neki jednostavno imaju sreću da se tvornica malo zeznula pa opet uspjeva raditi Ok...ili biti baksuz pa s 6800GT (ludilo od karte ,a bogami i plačeno !) pa imati uz 16×6 na 480/1200 Mhz ..jedva 4500 bodova...

ok...igre rade OK..., ali to je jadan rezultat gledajuči koliko je plačena
to su ti "drugorazredni" proizvodi koji su za "istočna" tržišta ....i tu naše "omiljene" firme ostvaruju E X T R A profit...jer to dobivaju ispod cjene..., a označavaju ih kako žele ( ako me kužite što želim reći)
tigman je offline   Reply With Quote