Odlucio sam si uzeti novi procesor, imam fond od 800 - 900 kn, pronjuskao sam sve i svasta naravno i odluka je pala na
Phenom II 555 Black Edition. Mislim da je to najbolje sto za te pare mogu uzet. PC uglavnom koristim za igranje, malo twikanje, naravno, cisto bih htio biti siguran da ce me sluzit kroz naredne dvije godine. I plocu cu zamijent sljedeci mjesec, pa da mogu iskoristit potencijal navedenog procesora. Što vi mislite, da mozda uzmem samo novu maticu, a s procesorm da pricekam josh neko vrijeme ili da uzmem nesh jeftinije a opet bolje od trenutnog?
Maticna bi bila
Gigabyte 790X, memoriju ne bih htio mijenjat, posto me ova prilicno dobro sluzi, kuzim si da bi ih mogao pogurati malo dalje s navedenom maticnom. Ali opet, posto ocekujem da me PC posluzi bar sljedece dvije godine. Zanima me da li je bolje uzmeti
ASRock 870 Extreme 3 maticnu i neku solidnu DDR memoriju, ako bi bilo bolje u tom bi slucaju mogao izdovjiti cca 2.000
+ kuna za procesor, ploču i memoriju. Koliko sam shvatio i nije neka velika razlika izmedju mojih postojece memorije i neke solidne meni pristupacne DDR3 varijante.
Uglavnom, zanima me dali ostanem na ovoj postojećoj konfiguraciji i da samo nadogradim procesor, a ostalo ostavim za neko bolje vrijeme?