View Single Post
Staro 02.09.2010., 23:49   #348
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
da malo podignem thread

Hakom je jos 21.07. otvorio javnu raspravu sto se tice donosenja pravilnika za tehničke i uporabne uvjete za svjetlovodne distribucijske mreže

<a href="http://www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subID=618">LINK</a>

kolko sam shvatio iz toga pravilnika sta sam procitao. HAKOM trazi da se do svakoga korisnika dovede SM (single mode) nit i da se sve niti stavljaju u mikrocijevi. I postojale bi ogranicenja u koristenju tehnologija koje bi se mogle koristiti.

Naravno da je HT protiv takvoga pravilnika jer oni rade drugom metodom, i u njihovom priopcenju koje se moze isto procitati na linku.

I pravilnikombi bilo doneseno pravilo da onaj ko izgradi FTTH infrastruktur mora iznajmiti/dati na koristenje i drugom ISP bez da je ovaj sudjelovao u njenoj izgradnji.

Naravno da se ovi alternativni operatori uglavnom slazu sa svime jer njima pase da HT investira u FTTH mrezu kada oni mogu kada mreza bude izgradnena doc i iznajmiti niti.

HT sigurno nece pristati na takvo donosenje pravilnika jer pravilnik ide na njihovu stetu i sigurno ce se boriti svim silama.

Nazalost mislim da cemo se mi jos dugo nacekat dok nas konacno ne spoje na optičku mrežu.
zgmmax je offline   Reply With Quote