Citiraj:
Autor redscro
Baš suprotno, laptopi se najčešće kvare neposredno nakon isteka (jednogodišnjeg) jamstvenog roka.
|
Događa li se to iz nekog određenog/poznatog razloga ili tek puka slučajnost?
Nemam iskustva s laptopima po tom pitanju, ali znam za 4-5 stolnih računala koja su otkazala odmah nakon par sati/dana korištenja..U dva slučaja je bilo do harda. Po meni ako sve komponente prođu stres test (silovanje do 100% mogućnosti)od nekoliko sati (što duže) i ne pokažu ni najmanju boljku, tada su svi kasniji kvarovi (npr. nakon godinu dana) uglavnom uzrok nepravilnog korištenja.
Kao primjer navest ću jednog poznanika koji me pozvao da mu pregledam laptop-kao nešto mu se čudno ponaša i jako se grije... Došao sam kod njega kad ono horor prizor- cooler od cpu-a uopće nije radio jer se jadnik upetljao u mucice od prašine, a temp. proca je u mirovanju bila 91 stupanj-fenomen!(u biosu nije imao uključeno auto-gašenje na npr. 70-75 stupnjeva pa je mogao i kavu skuhati na njemu)
Iako normalnom korisniku se to baš i ne može dogoditi,jer frajer je živio u brlogu s koncentracijom prašine većom od kisika

Ovime sam htio reći da i radni vijek uvelike ovisi o rukovanju, a ne samo o kvaliteti i eventualnoj "fabričkoj grešci"
Kako god, redscro

na odgovorima!