View Single Post
Staro 30.12.2004., 18:54   #59
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by daddo
cisto informativno... korisnik je rocker (way too much za nabrajat ali Hendrix, Janis, Doorsi,ZZ top,stari Elvis, Eaglesi, Creedensi, Dylan cak, Cocker, Santana...) po uvjerenju,mada se ne protivi nijednoj vrsti glazbe i u svakom zanru nalazi nesto za sebe...

iako nisam kompetentan... ono sto se danas naziva "narodnjakom" razlicito je od narodnjaka nekad... primjera radi... ono sto se po nekim bircevima pusta ne spada u glazbu opcenito... matrica koja se u pozadini vrti na tekst koji bi vecina puckoskolaca bez bada odradila... dok recimo jedan Mostar Sevdah Reunion ili Esma Redzepova ili sevdalinka (Zute dunje u izvedbi pok. Indexovca D. Popovica ili Ibricinoj) je nesto sasvim drugo...

O sudjenju o "onima" od preko i "ovima" odavde, ne bih... jer imho to je segregacija na nacionalnoj, etnickoj i vjerojatno jos nekim osnovama...

Inace, veliki fan IMHO jednog od 4 najkantautora (Arsen, Dzoni, pok. Runjic i on) na ovim prostorima, mr. Unfuckablea himself... panonskog mornara...

jazz & blues su ljubavi broj dva...

Eh da... i nedavno sam imao prilike cuti zadnji Cecin album... i mada nije to nesto sto me veseli ali zvuk je moderan i nema traga nekom "narodnjastvu"... dodaj ijekavicu i imas skoro pa Ninu...
da, to vjerojatno značida je nina počela pjevati turbo folk, ali na jekavici