Citiraj:
Autor NameNo
Pozdrav svima!
Evo nazalost vrijeme je da se malo pozalim na Bnet. Korisnik sam 2D paketa (telefon + internet). Imam modem Scientific Atalanca EPC2203 i iza njega ruter Allied Telesyn AT-AR220E te na njega spojena 3 kompa.
Do unazad cca mjesec dana je manje vise sve radilo fino i bez greske, a onda su poceli problemi. Odjednom se pocelo dogoadjat da nemogu otvorit nikakvu stranicu (istovremeno su utorrent, skype, msn i gtalk radili normalno). Ajd probam ja resetirat ruter (istekam/ustekam naponski kabl) i proradi sve. I sve bi to bilo ok da nakon par dana to nisam moro radit doslovno svakih 10 min..
Onda otiso malo na njuze i vidim da se i drugi ljudi na podrucju Osijeka zale na istu stvar (cak je neki lik kupio i novi ruter pa nije nista pomoglo). Takodjer, ako uzmem modem i spojim ga direktno u jedan komp onda radi sve bez problema, al kad vratim preko rutera opet isti sipmtomi.
Danas mi je kolega rekao da bi trebao klonirat MAC adresu na ruteru pa da ce onda radit... e sad, obzirom da nisam bas tolki znalac, molio bi nekog da mi ukratko objasni laicki (koliko je moguce) sta to znaci i kako bi se to dalo napravit, te dal to ima smisla radit?
Nadam se da sam kolko tolko jasan, ak nisam pitajte shta nie jasno...
|
odmah da te razocaram, ni kloniranje mac adrese na routeru nece pomoc

isti problem sam imao i ja, a sada mi se cini da se stvar sama od sebe poboljsala, iako jos nisam siguran da je problem potpuno nestao.
Tako da, stvar je iskljucivo do bneta izgleda, jer sam ja isprobao sve moguce i nemoguce.
Podrsku nisam zvao jer mislim da bi me odmah odje... kad bi culi da nemam njihov router, vec samo njihov modem, ali mozes ih probat zvat, ako budes, javi molim te sto su rekli, jer bas me zanima kako objasnjavaju taj problem.
meni brzina danas isto ne prelazi pola megabita, a ping ne mogu ni izmjeriti

jel moguce da je to stvarno do kise??
jer ja do sada nisam primijetio neke probleme kad je padala kisa...