@ Drug Brko:
Moja ti je preporuka definitivno ići na Q9650 jer mu treba manje napona za istu frekvenciju u odnosu na QX9650. Meni npr. za potpuno stabilan rad na 4.0 GHz treba 1.42 V što je previše za svakodnevnu upotrebu. Uzevši u obzir da ja nemam najbolji primjerak (inače C1 revizija), tu mi ne pomaže ni otključani množitelj, jer ako smanjim FSB (tj. povećam množitelj) ne dobivam previše (možda mu treba 0.05 V manje, ali to je zanemarivo).
Doduše, zahvaljujući Thermalright-u i poliranju, temperature nikad ne prelaze 80 stupnjeva u full load-u, ali nije baš pametno često ''silovati'' proc na tom naponu i temperaturi.
S druge strane, meni je proc trenutno na 4.0 GHz, ali na naponu od 1.344 V (što je još uvijek unutar propisane gornje granice od 1.3625 V), i funkcionira stabilno u svakodnevnevnom radu (surfanje, gledanje filmova, slušanje glazbe, igranje manje zahtjevnih igrica, kao i u ostalim stvarima koje ne opterećuju jezgre 100 %).
Inače, primijetio sam da potreba za naponom na ovom mom QX9650 skoro eksponencijalno raste jer mi za 3.6 GHz stabilno treba 1.23 V, za 3.8 GHz oko 1.3 V ili čak i manje, dok za 4.0 GHz, kao što sam naveo, treba 1.42 V, što je po meni ogroman skok s obzirom na razliku od 200 MHz u frekvenciji i tu se vidi razlika između C0/C1 i E0 revizija Quad-ova, kojima ipak treba manji napon na tim frekvencijama.
Dakle, ako ti je imperativ potpuna stabilnost u svakom trenutku, onda biraj Q9650, a u suprotnom možeš uzeti i QX9650 pa mijenjaj napon u Bios-u ovisno o trenutnim potrebama.