Dakle, molim pomoc...
Imam neki komp cudnog kucista i komponenti (sve nesto malo) koji je radio cisto ok...dok nisam pokupila neka sranja ili je bio problem s drajverima jer se non stop sam restartao (BSOD)... Stavila sam u njega svoj stari hard na mjesto flopija... Sve je radilo najnormalnije... Formatiram disk (sistemski jelte), instaliram windowse (koje sam vec prije instaliravala na stari komp i sve je bilo u redu s njima) i sad problemi... Nema zvuka. Nemam drajvere od komponenti jer je komp... nije moj...i ne mogu ih nabaviti. Maticna je neka mala, i ne pise nista na njoj. Pretrazila sam sve forume na svim jezicima koje znam i nisam uspjela naci rjesenje. Skinula Everest... saznala neke info koje nisu pomogle. Skinula sam neke drajvere, no javlja mi nesto tipa "bolje nemojte instalirati jer nesto nesto i moglo bi doci do sistemskih problema sada ili kasnije". Nasla sam drajvere za (isto tako integriranu graficku) i uspjesno ih instalirala. E da, u pocetku su mi bili famozni zuti upitnici u device maganeru kod audio device... sad su svi cudom nestali...
Evo nekih podataka...
Naziv matične ploče Hewlett-Packard HP d530 SFF(DK908A)
Northbridge: Intel Springdale-G i865G
Southbridge: Intel 82801EB ICH5
Tip zvučne kartice Intel 82801EB(M) ICH5
Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI
Znam da je vec upravo ovakvih postova hrpa... ali jednostavno nista ne pomaze...
Jel mozda problem sto je instaliran prvo drajver za graficku?
Fala unaprijed...