View Single Post
Staro 28.08.2010., 20:24   #1
mademoiselle
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
(riješeno) Opet problem integrirane zvučne, ništa nije pomoglo

Dakle, molim pomoc...

Imam neki komp cudnog kucista i komponenti (sve nesto malo) koji je radio cisto ok...dok nisam pokupila neka sranja ili je bio problem s drajverima jer se non stop sam restartao (BSOD)... Stavila sam u njega svoj stari hard na mjesto flopija... Sve je radilo najnormalnije... Formatiram disk (sistemski jelte), instaliram windowse (koje sam vec prije instaliravala na stari komp i sve je bilo u redu s njima) i sad problemi... Nema zvuka. Nemam drajvere od komponenti jer je komp... nije moj...i ne mogu ih nabaviti. Maticna je neka mala, i ne pise nista na njoj. Pretrazila sam sve forume na svim jezicima koje znam i nisam uspjela naci rjesenje. Skinula Everest... saznala neke info koje nisu pomogle. Skinula sam neke drajvere, no javlja mi nesto tipa "bolje nemojte instalirati jer nesto nesto i moglo bi doci do sistemskih problema sada ili kasnije". Nasla sam drajvere za (isto tako integriranu graficku) i uspjesno ih instalirala. E da, u pocetku su mi bili famozni zuti upitnici u device maganeru kod audio device... sad su svi cudom nestali...

Evo nekih podataka...

Naziv matične ploče Hewlett-Packard HP d530 SFF(DK908A)
Northbridge: Intel Springdale-G i865G
Southbridge: Intel 82801EB ICH5
Tip zvučne kartice Intel 82801EB(M) ICH5
Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI

Znam da je vec upravo ovakvih postova hrpa... ali jednostavno nista ne pomaze...

Jel mozda problem sto je instaliran prvo drajver za graficku?

Fala unaprijed...
mademoiselle je offline   Reply With Quote