View Single Post
Staro 28.08.2010., 09:16   #8
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
I Tyan ima dobre višeprocesorske ploče.Inače na poslu imam takva računala i moje služi za testiranja koristeći veliki broj virtualnih mašina.Ostala se koriste u radu sa programima koji znaju iskoristiti veliki broj jezgri.
Probali smo i igre na njima tek reda radi. Ne da se radi o overheadu već o debelom overheadu. Rijetko koja igra zna iskoristiti više od dvije jezgre pa su rezultati bili razočaravajući(tj na nivou običnih desktop računala sa više jezgri), a u svakodnevnom radu možeš se samo upitati gdje su nestali svi ti procesori.
Napomenuo bih da Tyan i Supermikro imaju gomilu matičnih ploča i da nisu sve ograničene na 1 PCIE(x16) slot. Neke poput X8DGT-QF imaju čak 4 x16 slota. Mislim da bi u kombinaciji sa nekoliko ATi5870 ili NVIDIA 480 to ipak bila lijepa igraća mašina
Inače do pojave Nehalem procesora ovakvi strojevi su prilično loše skalirali nakon dodavanja drugog procesora zbog ograničenja FSB-a. Bolja situacija je bila sa Opteronima koji su od početka imali memorijski kontroler na CPU.
Pojavom Nehalem Xeona kada je mem kontroler prešao na CPU ovakva računala daju 2-3 puta bolje rezultate u floating point operacijama nego ona iz prethodne generacije računajući i Opterone.
Ako neko zna kako na ovom čudu okrenuti lovu neće požaliti ni kune jer su performanse fantastične.
herion je offline   Reply With Quote