Citiraj:
Autor McG
Ta 890GPA-UD3H ploča (ko i sve nove AM3 ploče) nudi otključavanje dodatnih jezgri i cachea, ako je to jasno moguće na određenim procesorima. Fora je u tome kaj je AMD sa 800 serijom čipseta odlučil izbaciti ACC, pa su proizvođači ploča morali sami složiti rješenja za otključavanje. Kod Gigabytea se to zove Auto Unlock Support, kod ASRocka UCC, kod Asusa Core Unlocker Technology i tak dalje. Svaki proizvođač ima svoju foru i svoj način implementacije, ali svi od jednog na ovaj ili onaj način nude otključavanje na modernim AM3 800 pločama.
|
Prika ne znan kako se zove, znam da je na više mjesta (mislin i među PCE reviewima) napisano da opcija ne postoji hardverski na ploči, a da je nema ni u biosu

Ako se pak 550BE može otključat, onda smo sve sredili

Naravno, ako mi ovaj put napokon ponude promjene ploče, makar i uz nadoplatu, jer ovako mogu reklamirat do beskonaćnosti. Uglavnon poslao mail suportu pa ćemo vidit šta će dečki reć...
EDIT:
Hm, sad sam našao ovo na GB stranicama:
Citiraj:
Auto Unlock Support
Experience a phenomenal performance upgrade with GIGABYTE’s innovative Auto Unlock technology that unleashes your system’s hidden performance. Featuring a unique design that enables the processor’s hidden cores by BIOS, GIGABYTE Auto Unlock technology effectively provides a CPU upgrade while running multi-threaded applications or multi-tasking.
* The ability of unlocking the hidden CPU cores might vary by different processors.
|
ko je tu sad lud? Pošto u svim živim reviewima na koje san bacio oko piše da trenutno ne postoji ACC opcija i da procesori sa skrivenim jezgrama nisu otključani?