View Single Post
Staro 27.08.2010., 09:04   #2
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ne razumijem kako to misliš: zvuk na zvučnicima jači?
Kako uspoređuješ glasnoću?
Svaki zvučnik (pa i onaj u slušalicama) ima nekakvu impendanciju, a o njoj ovisi glasnoća (ako griješim, ispravite me). Ima još jedna stvar, komp može slati slabiji signal na izlaz gdje si spojio slušalice, da ih ne preoptereti, ili da ti ne probjie uši (ako griješim, ispravite me). U svakom slučaju, glasnoća slušalica varira, npr: moje creative slušalice su nemjerljivo glasnije od ms-ovih. Imao sam dosta sluški do sada i sve su bile različite glasnoće. Stavim na kompu na max i preštekavam, a ono, kao da stišavaš i poglašnjavaš. Kako koje spojim, tako je glasnije ili tiše, ovisno o modelu slušalica.
A što se tiče kotačića, to nema veze. Ako je do kraja odvrnut, to znači da signal nesmetano dolazi do slušalica. Ako ga okrećeš u smjeru stišavanja, onda povećavaš otpor slušalica pa bude tiši zvuk. (ako griješim, ispravite me)

Ajde samo objasni kako uspoređuješ glasnoću, da bude ljudima lakše dati prijedloge.
Ovaj (ako griješim, ispravite me) je tu da me ne izbombardiraju nadobudni ako sam nešto pogriješio )
D1viry je offline   Reply With Quote