Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Autor coconut
Koliko je AMD/ATI napredan kod grafa u odnosu na nvidiu, toliko je zaostao u pogledu procesora u odnosu na Intel. AMD je definitivno bolji bang4buck od Intela, ali kaska u pogledu performansi i potrošnje u odnosu na Intel. Očekivalo se da će Phenom II X6 donijeti pomake u dijelu kojim Intel dominira (npr. video editing), ali se to nije dogodilo. Volio bih da AMD satre Intela u performansama, ali bojim se da se to neće dogoditi još dugo vremena.
Pozitivno kod AMD-a je što zaista dugo fura isti socket
Napomena: ovo nije flame već moja razmišljanja.
|
Mislim da tvoja razmišljanja u svemu nisu ispravna, bila flame ili ne  - ATi nije "napredan kod grafa u odnosu na nvidiju kao što je zaostao u odnosu na intel." Sa nVidiom vode tik-tak odnos. Nekad su oni malo povoljniji/bolji, nekad nVidia. Npr. nVidia je uvijek i u doba ove prednosti HD 5000 serije, daleko bolja u skaliranju sa SLi sustavom. Ja sam jednom koristio CrossFire i ispao magarac, s obzirom koliko malo ubrzanja, a koliko (duplo) više novca, grijanja, buke, potrošnje i gnjaveža s driverima sam uložio. Intel pak nikad, niti u doba AMD-ovog topnotch Athlon FX procesora nije bio ugrožen u krunskoj brzini, mooožda u trenutku nesretnog intelovog P4 cirkusiranja bijahu tu negdje.
- Phenom II X6 u pogledu performansi i potrošnje nimalo ne zaostaje za Intelom iste klase. Pogledaj mi Moj komp, da ne pomisliš da možda bubam napamet.
- Phenom II X6 je izvrstan za video editing. Jedino što treba je dovoljno memorije (pod dovoljno mislim na 8GB) i dobra grafika i tu NIMALO ne zaostaje za nijednim i7 osim mrcine 980X naravno, koja košta kao i još jedno kompletno X6 računalo.
- To što AMD "dugo" (iako isto toliko i Intel ima 775 npr.) gura isti socket ne znači ništa. Najbitniji je pojedini chipset. Ja sam morao prodati i gigabyte GA-MA790FX-DS5 i DFi LanParty 790FXB-M2RSH konfiguraciju pokloniti curi, jer niti za jedan od tih (iako donedavno highend) SKUPIH chipseta nema podrške za Thuban.
Dakle, tvoja razmišljanja su površne i općenite chitchat floskule i stereotipovi iz x-te forumaške ruke, bez uvrede.
@pinkskin
Citiraj:
Zaboravljaš da ima malo programa koji stvarno mogu iskoristit 6 jezgri.
|
Pa možda ne zaboravlja. Onaj tko živi ili ovisi od barem jednog od tih "malo programa" itekako je sretan što ima višejezgren procesor i boli ga ona stvar što postoji nekakav pasijans ili pucačina koji te jezgre ne znaju upotrijebiti. To što netko tko realno ne koristi te programe, a skupo uludo kupuje višejezgrene procove, bude razočaran, ne znači da su ti procesori onda promašaj. Njegova je krivica u neinformiranosti, (a ne proizvođača procesora), za rezultirajući neadekvatan setup za njegove specifične potrebe. Zato ima ovaj forum da se informira.
Citiraj:
Autor naram-sin
Malo sam razgovarao s kolegama s TPU-a, i sve ovo sto ste naveli ima posve druge konotacije danas. Bulldozer nece biti na AM3 socketu, vec ce raditi na posve novoj platformi. Uklonit ce se dio mem. kontrolera, odnosno DDR2 mem. kontroler i uvesti posve nova tehnologija parallel computinga, svojevrsni HiperThreading, koji to nije, u kontekstu Intel HT-a, vec bi navodno trebao dati jos bolje skaliranje performansi, a u OS-u, primjerice prikazivati broj fizickih jezgri, a ne dretvi. Gdje (djelomicno) bespredmetnom postaje rasporava o "softverskoj" iskoristivosti procesora. BTW, NB ce takodjer biti disolviran u sam procesor, slicno kao kod Nehalema, ali opet nesto malo drugacije. Hyper Transport (izgleda) odlazi u povijesti, a dolazi nam A-link.
Fora je sto ce to paralelno procesiranje biti, hm, "hardcoded" u samu arhitekturu na nivou koji je potpuno ili djelomicno transparentan za softverski "layer".  Deneb i Thuban su ok, osobito zbog modularnosti same tehnologije (MCM) ali to je jos uvijek dobri stari K10, koji kaska od dana rodjenja. Bulldozer se zapravo prema zadnjim vijestima ispostavlja kao posve novi projekt. Kao da su jednom trenutku (nedavnoi?) AMD-ovci poceli iz pocetka. I meni se cini da idu u odlicnom smjeru. Stvari se lagano zakuhavaju, vjerojatno na zadovoljstvo svih.
Osim mozda Intela. 
|
Vrlo lijep opis  , i držim fige da bude tako kao što si opisao, ali znamo svi koji smo u tome koje desetljeće, koliko se razlikuju powerpoint prezentacije od finalnih proizvoda, performansi i rokova realizacije. 
Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.08.2010. u 14:32.
|