View Single Post
Staro 26.08.2010., 08:09   #27
dpetrinic
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Evo, zanima me dali je ko imao problema sa navedenom matičnom pločom ASRock 890GX Extreme3, tj. nisam siguran dal je ploča u pitanju al to mi je nekak najbliže problemu koji mi se događa. Prošli tjedan kupih komp, sve osim grafe,monitora i dvd pržilice. Grafa je Nvidia Asus 9500 GT 1GB Monitor je LG 22" lcd (neznam točno model). Ostali dio kongiguracije je:
Proc: AMD Phenom II X6 1055T
MBO: ASRock 890GX Extreme3
Napajanje: LC Power 650 W Metatron Ozeanos
Memorija: Corsair 2 x 2GB 1600MHz CMX4GX3M2A1600C9
Disk: WD Caviar Black 640 GB
Kučište: Thermaltake V9

Evo u čemu je problem:

Kad upalim komp ili ne dobijem signal na monitor ili mu treba bar 40 sec da dobijem signal pa da se normlno pokrene testiranje memorije i ostalog da se pokrenu windowsi 7. Kad ugasim komp i oću ga natarag upalit npr. za pola sata opet isti problem, ne dobivam signal na monitor ilil ako dođe u windowse imam samo scjetlo plavi ekran i opet ga moram restartati da se normalno digne. Po biosu ništa nije dirano, sve kak se automatski posložilo osim što sam promjenio datum i vrijeme. Prvo sam stavio 2.40 verziju pa sam promjenio u 1.80 a sve isto. Inače moja grafa je prije radila na prošlom kompu i sve je normalno radilo samo sam ju premjestio, tak da je ona ispravna. Pokušao sam i sa grafom onboard, pritom da sam svoju izvadio van i isto se dešava. E sad di bi mogao biti problem nemam pojima. Fizički na matičnoj nisam ništa mjenjao, jumper-e i ostalo, probao sam ne koristiti dodatni onaj 4 pinski 12V konektor kraj proca smješteni, tj korisito sam samo jedan pošto se može još jedan ušteka ali ništa, sve isto. Pa ako neko ima kave ideje, bio bih mu zahvalan, u zvezi podešavanja biosa ili bili što drugo.

Unaprijed zahvaljujem.
dpetrinic je offline   Reply With Quote