Citiraj:
Originally posted by Phiv3
Tesko...
Zapravo nemoguce.
|
Heh, imam srece, ipak su mi zamijenili CoolViva za Zalmana
Eto, upravo sam ga ugradio, i prvo imam jednu losu vijest: ne mogu se staviti pasivni mem heatsinkovi

Jednostavno, raspored memorije i polozaj GPUa je takav da kad se Zalman postavi, pasivni dio prolazi odmah iznad memorije i nemoguce je postaviti sinkove, jer onda cooler nemre sjesti! Steta. Probao sam okrenuti cooler na drugu stranu, ali onda se kartica ne da ugraditi jer cooler nabija u donji PCI slot

Pusiona kako god se okrene

Tako da eto to je upozorenje svima koji misle stavljati na referentni nVidia design 6600GT kartice, jer mislim da Albatron slijedi taj dizajn.
Na stranu to, stavio sam cooler na 12V (postoji mogucnost i 5V) i prema specifikacijama ga se cuje na 28.5dB. Sad, subjektivna ocjena: cuje ga se, ali ne prejako. U usporedbi sa originalnim Albatronovim coolerom, ovo je tisina

Ali postoji jedan konstantan sum

Inace imam 350W Antec Smartpower, Zalman 7000A, 12cm Antecov vent na izlazu, i mislim da je ovaj sa graficke definitivno najglasniji, al ostali su dosta tihi, pa eto...
A sada, grijanje. Cooler je prilicno hladan, dizajn je takav da vent odlicno puse po memoriji, pa se jako brzo hladi. Stavio sam karticu na 580/1050, odvrtio jedan 3DMark03 na 1280x960 4AA/8AF, sve je proslo bez ikakvih problema, a nakon toga - cooler jedva mlak, a na memoriji se sasvim ugodno mogao drzati prst. Inace sam znao opeci prste na staroj MSI 5900XT, al je memorija i dalje dobro radila. Tek treba otkriti granice ove kartice....
Eto, sad znate - cooler je ok, samo racunajte da na Albatronku necete moci staviti pasivce. E, da, ak stavite na 5V, buka je oko 18dB, sto bi trebalo biti granica necujnosti. Bum i to isprobao kasnije