Pozdrav ljudi, da ne otvaram novu temu, naslov ove je dovoljno općenit da pod ovo podvedem i 'svoj' problem,
.. dakle.. staaaaarija konfiguracija kompa, mislim da je Pentium (3?) unutra (uglavnom Pentium sigurno), trenutno 256 rama
Radnje prije nastanka problema (navodim sve iako mozda nešto nema nikakve veze sa problemom):
- instalacija iTunesa novih, update softa na iPhoneu, sve ok
- resetiranje kompa, sve ok, tu još nema nikakvih problema
a sad uzrok:
- vađenje keksa od 256 rama i stavljanje unutra 1GB rama od Apacera (za Apacera postoji "opravdana sumnja" da možda od prije nije ispravan jer moguće da je ista memorija u ranijem jednom računalu izazivala rušenje sistema)
- komp se pali, Win XP se dižu, pri paljenju izbacuje par prozora sa nekim upozorenjima, no poslije par "x"eva ili "ok".. komp radi normalno, osjeti se više memorije i sve pet
- odoh resetirat komp čisto onako..
- pri paljenju me pita onaj izbor - Safe mode, Last known good installation (il tako nekako) i... etc. i Normal mode.. stavljam Normal mode, dalje boota i taman kad se treba pojavit Win XP sustav se "ruši" i kreće iz početka kao da sam ga tek upalio.. i tako -> non stop
Mogući uzroci?
- prvo si mislim da je do RAM-a, možda je taj keks od 1 GB i prije bio sheban pa sad ne šljaka a da se ovaj stari od 256 u procesu izmjene oštetio (? - komp nezgodno stoji, jedva se dosegne do kućišta jer je zbuksan malo pa se ram mijenjao maltene "žmirečki")
- rikla matična - iskreno ne znam kakvi su simptomi kod toga pa sad čisto nagađam
- otišlo napajanje iz nekog razloga?