Da predstavim svoj glavni prijenosnik, tj. konkretno
tablet.
Radi se o
Toshibi Portege M200 sa slijedećim specifikacijama:
Pentium M 1.5GHz (proširivo do M765 2,1GHz)
1GB DDR RAM (proširivo do 2GB)
60GB ATA HDD 7200RPM
Nvidia GeForce FX Go5200 32MB
WideView 12" LCD touchscreen 1400x1050px (active Wacom)
Atheros AR5001X+
SD reader, PCMCIA, BT, V.92, 10/100 LAN, IR, 2xUSB,

Tek sam ga nedavno kupio, i to rabljenog jer nisam imao love za nešto novo. Generalno gledano lijep i solidan tablet. Konfiguracija nije preslaba za današnje uredske i slične potrebe.
Zanimljivo kako dosta ljudi reagira u čudu kad vidi tablet i mene s olovkom kako pikam po njemu

Zadnja reakcija je bila: "A kad su to izmislili?" (rekoh u sebi prije 20 godina

)
Stvari koje se meni osobno sviđaju:
- malene dimenzije (poglavito zbog 12" lcd ali i debljina je malena)
- relativno malena težina, nešto ispod 2kg
- čvrsto magnezij kućište (nažalost ne oko lid-a mada je tamo čvrsta plastika)
- odličan matt active EMR ekran
- odličan mehanizam za okretanje i učvršćenje ekrana
- glavni i pomoćni (rezervni, ispod baterije) stylus
- kotačić za volume
Nedostaci po mom mišljenju:
- kako nema ugrađenu optiku, treba mu bootanje sa eksterne, a ne radi sa bilo kojom, tj. samo određeni modeli, npr. meni sa nekom mojom optikom u vulgaris običnoj noname eksternoj ladici ne boota. No može bootati sa SD kartice ili PXE LAN boot, tako da opet nije da nema rješenja
- kućište lcd-a je od plastike, istina dosta čvrste, ali kako imam i npr. Dell Latitude D620 (on ima i lid od magnezija), navikao sam da je sve izuzetno čvrsto. Tako da ovo i nije neki nedostatak, ali ja bih volio Mg čvrstoću oko lcd-a.
- samo dva USB porta, i to oba na zadnjoj strani, istina dovoljno razmaknuti da se mogu piknuti dva sticka, ali bilo bi lijepo da je još jedan bočno negdje
- mrvicu malen touchscreen, inače jako jako dobar, ali ja konkretno imam čevape od prstiju pa...

- nema full size enter
Moj zaključak:
Veoma zadovoljavajući tablet solidnih performansi i izgleda. Još uvijek dovoljno jak za svakodnevne potrebe, dovoljno prijenosan, dovoljno dobra baterija (cca 3h, nova do 4.5h).
Svakako moja preporuka.
ako koga još što zanima, dostupan sam za informacije