View Single Post
Staro 23.08.2010., 14:23   #169
Agnus
ređistred juzer
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
Tablet PC Toshiba Portege M200

Da predstavim svoj glavni prijenosnik, tj. konkretno tablet.

Radi se o Toshibi Portege M200 sa slijedećim specifikacijama:
Pentium M 1.5GHz (proširivo do M765 2,1GHz)
1GB DDR RAM (proširivo do 2GB)
60GB ATA HDD 7200RPM
Nvidia GeForce FX Go5200 32MB
WideView 12" LCD touchscreen 1400x1050px (active Wacom)
Atheros AR5001X+
SD reader, PCMCIA, BT, V.92, 10/100 LAN, IR, 2xUSB,

Tek sam ga nedavno kupio, i to rabljenog jer nisam imao love za nešto novo. Generalno gledano lijep i solidan tablet. Konfiguracija nije preslaba za današnje uredske i slične potrebe.
Zanimljivo kako dosta ljudi reagira u čudu kad vidi tablet i mene s olovkom kako pikam po njemu
Zadnja reakcija je bila: "A kad su to izmislili?" (rekoh u sebi prije 20 godina )

Stvari koje se meni osobno sviđaju:
- malene dimenzije (poglavito zbog 12" lcd ali i debljina je malena)
- relativno malena težina, nešto ispod 2kg
- čvrsto magnezij kućište (nažalost ne oko lid-a mada je tamo čvrsta plastika)
- odličan matt active EMR ekran
- odličan mehanizam za okretanje i učvršćenje ekrana
- glavni i pomoćni (rezervni, ispod baterije) stylus
- kotačić za volume

Nedostaci po mom mišljenju:
- kako nema ugrađenu optiku, treba mu bootanje sa eksterne, a ne radi sa bilo kojom, tj. samo određeni modeli, npr. meni sa nekom mojom optikom u vulgaris običnoj noname eksternoj ladici ne boota. No može bootati sa SD kartice ili PXE LAN boot, tako da opet nije da nema rješenja
- kućište lcd-a je od plastike, istina dosta čvrste, ali kako imam i npr. Dell Latitude D620 (on ima i lid od magnezija), navikao sam da je sve izuzetno čvrsto. Tako da ovo i nije neki nedostatak, ali ja bih volio Mg čvrstoću oko lcd-a.
- samo dva USB porta, i to oba na zadnjoj strani, istina dovoljno razmaknuti da se mogu piknuti dva sticka, ali bilo bi lijepo da je još jedan bočno negdje
- mrvicu malen touchscreen, inače jako jako dobar, ali ja konkretno imam čevape od prstiju pa...
- nema full size enter

Moj zaključak:
Veoma zadovoljavajući tablet solidnih performansi i izgleda. Još uvijek dovoljno jak za svakodnevne potrebe, dovoljno prijenosan, dovoljno dobra baterija (cca 3h, nova do 4.5h).
Svakako moja preporuka.

ako koga još što zanima, dostupan sam za informacije
Agnus je offline   Reply With Quote