View Single Post
Staro 23.08.2010., 10:04   #1599
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Imam čudan problem sa GeCube 3870. Naime grafa se pregrijava samo u idle. Po svim testovima i recenzijama koje sam čitao te po riječima prijašnjeg vlasnika idle temp za ovaj primjerak je oko 50-52 stupnjeva. Meni je to oko 65-66 uz onda popriličnu glasnoću venta koji pritom radi na 60%. Najčudnija stvar je što mi load ne prelazi preko 75 stupnjeva, jedino u Furmarku je došlo do 82. Mjenjao sam pastu, drivere, ispuhao dodatno vent makar nisam imao što ispuhati, probao kod frenda i ista stvar, probao sam sa komplet otvorenim kućištem i direkt usmjerenim 120mm ventom da piri po njoj i ista stvar.

Zanimljivo je što mi na dodir grafa djeluje mlaka pa se pitam da li je do senzora. Inače kad ju stavim na 40% venta što bi trebala biti referentna vrijednost brzine venta u idle, grafa ode do vrtoglavih 79 stupnjeva.

Ugl, idle luduje a load sve po propisu, pa ako ima tko koju još pametnu...

edit; evo još jedan blesavi simptom, promijenim refresh rate monitora sa 60 na 85hz a ono temp skoči do 70 stupnjeva i vent krene još glasnije radit vratim na 60hz i vrati se vent i temp na "standardnih" 65...svašta...

edit2; problem rješen, blesavi ati tray tools se klao nešto sa grafom, naime probao uninstall tray tool-a i nakon reseta temperature u optimalnim vrijednostima, 52-53 stupnja i vent na standardnih 40%...eto, mistery solved...

Zadnje izmijenjeno od: blackened. 23.08.2010. u 13:12.
blackened je offline   Reply With Quote