View Single Post
Staro 23.08.2010., 02:21   #28
Uniks
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova

1. Pogledaj vrti li se vent na napajanju kada upališ komp. Ako ne, postoji mogućnost da je ''zaribao'' i da je zbog previsoke temperature vrisnilo napajanje. Svakako, vrtio se vent ili ne probaj poštekati osnovne stvari na drugo napajanje (ako imaš), čisto da otkloniš sumnju na njega.

2. Izvadi grafičku, upali komp bez nje i slušaj postoji li beep. Ako ne, iskoristi izvađenu karticu i dobro usisaj ili sa debelim kistom ispraši PCI-E ili AGP, što god već imaš kao utor. Vrati karticu i probaj.

3. Izvadi sve kekse memorije, dobro ispraši, odn. usisaj DIMM-ove (utore za memoriju) i probaj pokrenuti komp samo s jednim keksom nasumice, ako ne radi onda probaj s drugim. Ako s jednim radi dodavaj kekse dok god se ne ponovi problem, pa ćeš naći u koji ne valja, ako je riječ o RAM-u. (lol, ovo zvuči ko recept za kolače)

U nekoliko slučaja koje sam imao da se komp neće probuditi, a da se ne čuje nikakav beep, bio je problem s prašinom. Pogotovo onom koju nanese vent od coolera procesora na DIMM-ove, a jednom se dogodilo da je sve proradilo kada sam počistio PCIE-utor od prašine.
To sam napravio temeljito, nikakva korist.

Zaključno, nekoliko opaski u vezi komunikacije na ovom forumu.

1. Dobio sam nesuvislu absurdnu poruku/upozorenjs(s negativnim bodovima) od administratora u kojoj citira početni post ove teme i stavlja riječi "nekultura" i "prostote" da označi sadržaj tog posta.
Očito, količina absurdnosti, netočnosti i nesuvislosti te poruke se jedino može objasniti priprostom zabunom, čovjek je mislio tu poruku/upozorenje poslati nekom drugom, doduše citiranje samog posta je malo teže objasniti.

2. Logika dosta ljudi koji su postali u ovoj temi je poprilično začuđujuća. Postoji tisuće stvari koji čovjek može znati o računalu, neke od tih stvari su manje relevantne od drugih.
Ako osoba početno pokaže neznanje o jednoj od tih stvari kao što je CLEAR CMOS o kojoj zatim sazna puni doseg informacije unutar 10 minuta od početnog upoznavanja s tom nepoznatom stvari, čak i vizualno (priloženog) preko videa, to bi kod razumnih osoba trebao biti barem znak da se prijeđe preko toga i onda ide na drugu stvar.
Međutim vaše ponašanje je bilo nesuvislo, ne samo da ste ignorirali explicitni prikaz usvajanje novih informacije već ste se zakvačili za taj primjer kao dokaz da ako čovjek ne zna jednu od tisuću stvari onda to znači da:
a) ne može uopće naučiti tu jednu stvar u vrlo kratkom vremenu
b) neznanje o jednoj stvari znači 100%tno neznanje o svim stvarima koje se mogu znati

Da li biste se složili da je takva linija logike i komunikacije bila poprilično glupa s vaše strane?
Koristio sam samo jedan primjer, beskorisnost i nesuvislost vaših postova je bila prevalentna i kod drugih primjera, na što sam usputno indicirao u prijašnjim postovima.
Uniks je offline   Reply With Quote