Citiraj:
Autor Uniks
Inače primjetio sam ovo ljeto da kad god je bila neka igra koja ima 3D grafiku, računalo je počinjalo izuzetno glasno bučiti, a prestajalo je odmah kad sam uključio klimu koja je direktno iznad računala.
LOL, otkud ti ta ideja, već sam linkao youtube video gore i izvadio bateriju, ubuduće čitaj dalje od prvog posta.
|
Pročitao sam sve postove, detaljno, svejedno zadržavam mišljenje. Mislim, ovaj forum je stvarno OK način da nešto naučiš (ja sam stvarno puno ovdje naučio), ali, pliz, kad ti netko da prijedlog, isprobaj. Nemoj govorit ''ZAŠTO BI ja to sad?'' Zašto bi netko trošio svoje vrijeme da ti pomaže kad si ti pomoći nedaš.
Evo, da ti i ja probam pomoći.
1. Pogledaj vrti li se vent na napajanju kada upališ komp. Ako ne, postoji mogućnost da je ''zaribao'' i da je zbog previsoke temperature vrisnilo napajanje. Svakako, vrtio se vent ili ne probaj poštekati osnovne stvari na drugo napajanje (ako imaš), čisto da otkloniš sumnju na njega.
2. Izvadi grafičku, upali komp bez nje i slušaj postoji li beep. Ako ne, iskoristi izvađenu karticu i dobro usisaj ili sa debelim kistom ispraši PCI-E ili AGP, što god već imaš kao utor. Vrati karticu i probaj.
3. Izvadi sve kekse memorije, dobro ispraši, odn. usisaj DIMM-ove (utore za memoriju) i probaj pokrenuti komp samo s jednim keksom nasumice, ako ne radi onda probaj s drugim. Ako s jednim radi dodavaj kekse dok god se ne ponovi problem, pa ćeš naći u koji ne valja, ako je riječ o RAM-u. (lol, ovo zvuči ko recept za kolače)
U nekoliko slučaja koje sam imao da se komp neće probuditi, a da se ne čuje nikakav beep, bio je problem s prašinom. Pogotovo onom koju nanese vent od coolera procesora na DIMM-ove, a jednom se dogodilo da je sve proradilo kada sam počistio PCIE-utor od prašine.