View Single Post
Staro 22.08.2010., 12:35   #14
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Smile

@ ECHO , nemam baš osječaj utrošenog truda kao da sam 'prešao žedan preko pustinje' ali ako več želiš reči da ne spadam u ljene i da mi ništa nije teško , hvala ti na komplimentu

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Vidiš, još da ima dužih, staviš grafu negdje van kompa i problem riješen.

E to bi bilo odlično, (iako malo ekstremno) štoviše bez dužeg ništa jer nemam baš prostrano kučište da imam gdje pomaknut grafičku.

U biti bi se to moglo iskoristiti kad bi grafička imala orginalno hlađenje.
Ali kako sam na nju stavio Arctic Cooling L2 pro , zbog razlike u veličini je sve na knap

Od prijašnje kartice HD4670 gddr4 ,ovakav kuler mi je ostao u sječanju kao tih a kako je s ovim došla neka umanjena blesava verzija istog , 'nije me trebalo nagovarat na kupovinu' nakon što mi je netko skrenuo pozornost kako postoji nešto slično onome što je bilo na HD4670 gddr4

Znam, moja kartica nije navedana kao podržana

no uz par sitnih prilagodbi to sjeda.

Kao prvo orginalni vijci su predugi pa kad se prečvrsti kuler - uopče ne dotiče čip! Jer vijci udaraju u sami kuler i time sprječavaju kontakt. To sam rješio s 20 minuta upotrebe Dremela. A druga stvar je u samom konektoru. Detaljnije sročeno, razlici konektora orginalnog ventilatora i L2 pro. L2 pro ima konektor koji sadrži tri žice te je širi a to ne sjeda na karticu iz koje vire 2 pina. To sam rješio izradom malog adaptera od nekakvog starog kabela koji je valjda bio od CD čitača

Kao što se vidi na osnovu slika AC L2 pro je veči u svim smjerovima. Zbog kosine se hladila za memoriju nisu mogla naljepiti kako treba ali to je neizbježno. Kako prekriva memorijske čipove s gornje strane malo razočarava to što na tom mjestu / kosini, nema nekakvi prorez kao orginalni jer je s time postojao bar nekakav prolaz zraka preko memorije.

Malo paste i voila.

Uz onaj problem što hladila za memoriju nisu sjela cijelom površinom na te čipove , postojao je i problem što su bila previsoka no to je rješilo malo brus papira. Jednom hladilu se ispriječila nekakakva mala kockica na kartici pa sam se još jedan put morao poigrati s dremelom.

A kako je u paketu viška tih hladila nisam odolio tome da ih poljepim svugdje po kartici gdje sam vidio nekakav čip. Kao malo dijete s sličicama životinjskog carstva.

Nego , da se vratim na temu.
Freezer prevelik / grafička ne ide unutra.

Očito , prvo je trebalo označiti za koliko je Freezer prevelik

Nakon toga , freezer u malu stegu preko dva komada gume da se ne ošteti baza.

I onda dremelom list po list. Svih 40 listova.

Cijela ta strana je ispala doslovno užasno pa je trebalo izravnat.
I tako odoh ja kupit brus papir. U prodavaoni prolazim prstom da se odlučim koja granulacija mi treba. Prodavač za to vrijeme po peti put pita za što mi to treba i ne prihvača moj odgovor da "nije važno".
nakon što ja spomenih da mi treba aluminij, dobijem odgovor " aluminij se ne brusi , on se polira! Ma šta bi ljudi bez takvih prodavača.

Uglavnom uzeo metar brus papira na zgražanje prodavača i krenulo lagano brušenje.

Nakon izravnate te strane sve je izgledalo puno pristojnije. A skračeni Freezer je napokon počeo ličit na malo jači NB kuler.

Sljedeči korak je bio montaža s onom več spomenutom kopčom.

Zna se kome sam to prepustio

Kako više ništa nije smetalo grafičkoj, trebalo ju je samo ugurat u komp.

Dobro, zahtjevalo je malo pažnje i nebi štetilo da je razmak veči od milimetar-dva ali je sjela.

Sve ljepo nagurano , projekt gotov

EDIT: sad mi je palo na pamet da mi je ostao neiskorišteni HR-05 . Možda mi sljedeči projekt bude da ga nakeljim na SB. No to i nije neki projekt :-/

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 22.08.2010. u 12:54.
Imagine je offline   Reply With Quote