View Single Post
Staro 22.08.2010., 10:18   #2503
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor B3mt1 Pregled postova
da t-com ne provlaci optiku, vdsl bi docekali tek za 20 godina
ostali provideri sigurno nemaju para za to ....

pazi sada ovo, cak na amisovoj stranici hakom odredio da t-com optika ide prvo u koristenje ostalim providerima i to minimalno 6 mjeseci prije, a ne da ce t-com prvi ponudit vdsl kao sto si napisao
uglavnom, procitaj cijeli clanak, nije los http://www.amis.hr/amis_u_medijima/18022010.pdf

sto se tice opreme u centrali, vjerojatno ce za vdsl trebati mijenjati dslamove, ali to ionako radi tvoj operater, u nasem slucaju amis

zasto bnet ne nudi vdsl, nemam pojma
mozda nevidi razlog za to ili im nedaju kako nebi preoteli korisnike ostalim manjim providerima ili t-comu, iako cisto sumnjam u ovo zadnje posto t-com i dalje drzi preko 75% prikljucaka/korisnika i da padnu na 50% i dalje bi mlatili velike pare posto ruralna podrucja niti jedan ostali provider nije pokrio
Ajmo po redu, za VDSL nije potrebna optika, VDSL i VDSL2 protokoli idu kroz bakrene parice.
Procitao sam taj clanak i nekoliko slicnih kod je ta rasprava bila aktualna, neovisno o tome imam informacije da tcom i dalje razvlaci optiku i spaja svoje korisnike (vise od toga ne znam), takodjer mi je receno da je zakonski odredjeno da tcom mora prvi ponuditi vdsl, pa ce to tek smjeti alternativni operatori.
dslamove ne treba mijenjati za vdsl, sto se amisa tice. jedino sto bi trebalo za ponuditi vdsl su novi routeri, kao sto sam vec i prije rekao.

Citiraj:
Autor mario0000 Pregled postova
povećanje ide ovako:

1 Mbps ostaje 1, nema promjena
4 -> 8 za 168 kn
6 i 8 -> 16 za 262 kn (niče se skuplji paket)
24 Mbps ostaje 400kn

inače u pripremi je neki novi zakon vezan za telekomunikacijsku infrastrukturu, navodno bi svi operatori trebali svima ustupati svoju inftrastrukturu, naravno uz naplatu. To bi trebalo biti rješeno do nove godine pa se možda napokon omogući spajanje korisnika na T-Comovu optiku, ali kod nekog od alternativnih operatora. Živi bili pa vidjeli...
odlucio si se pokazati napokon
vidis, za taj zakon jos nisam cuo, zanimljivo...

EDIT: da ne spominjem da slovenci imaju brzine 60Mbit/s down, 25Mbit/s up, jos ranije od 2007. u ponudi za privatne korisnike (izvor en.wiki, VDSL2)

Zadnje izmijenjeno od: marauder16. 22.08.2010. u 10:25.
marauder16 je offline   Reply With Quote