View Single Post
Staro 22.08.2010., 03:19   #2500
B3mt1
Chipokemon
Moj komp

B3mt1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor marauder16 Pregled postova
dokaz ti ne mogu ponuditi, ali da, vjerujem da su i dalje na adsl2 modulaciji. problem je sto oni tu optiku ne bi smjeli razvlaciti uopce jer na taj nacin stete konkurenciji! i logicno je da pomno biraju podrucja gdje je najveci udio njihovih korisnika, bez obzira sto je sva infrastruktura od centrale do korisnika njihova. njihovo ponasanje je s financijske strane logicno, ali nikako nije u skladu s odredbama za zastitu trzisnog natjecanja.

ovise o tcom-u na nacin da ne smiju ponuditi vdsl dok ga tcom ne ponudi. ne vidim na koji bi nacin ovisi o tcomu sto se tice opreme? jedino sto ti treba je router koji moze dekodirati takav signal, bakar je tu, oprema u centrali je tu.
uostalom, ako bnet ima tu mogucnost, zasto to oni ne ponude i budu bolji od konkurencije? zato sto operator sa znacajnijom trzisnom snagom ocito ima povlastice u zakonu.
naravno, pretrazivao sam zakone da bih pronasao citat koji potkrepljuje moju tvrdnju, ali do sada ga nisam nasao.
da t-com ne provlaci optiku, vdsl bi docekali tek za 20 godina
ostali provideri sigurno nemaju para za to ....

pazi sada ovo, cak na amisovoj stranici hakom odredio da t-com optika ide prvo u koristenje ostalim providerima i to minimalno 6 mjeseci prije, a ne da ce t-com prvi ponudit vdsl kao sto si napisao
uglavnom, procitaj cijeli clanak, nije los http://www.amis.hr/amis_u_medijima/18022010.pdf

sto se tice opreme u centrali, vjerojatno ce za vdsl trebati mijenjati dslamove, ali to ionako radi tvoj operater, u nasem slucaju amis

zasto bnet ne nudi vdsl, nemam pojma
mozda nevidi razlog za to ili im nedaju kako nebi preoteli korisnike ostalim manjim providerima ili t-comu, iako cisto sumnjam u ovo zadnje posto t-com i dalje drzi preko 75% prikljucaka/korisnika i da padnu na 50% i dalje bi mlatili velike pare posto ruralna podrucja niti jedan ostali provider nije pokrio
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment.
-It`s what Jesus would do.
B3mt1 je offline   Reply With Quote