Citiraj:
Autor Warrior
Sorry što upadam sa svojim pitanjem: znam da su trake pouzdan backup medij te da velike firme, banke (pa tako i firma u kojoj radim) sprema backup na trake. Ali zar trake nisu izložene propadanju nakon 10 godina zbog demagnetizacije trake kao što se prije pričalo za video kazete koje sam prebacio na DVD? Vjerujem da je odgovor da nisu jer se rade drugačijom i boljom tehnologijom nego premaz na video kazetama, ali želim čuti mišljenje Riceburnera.
|
kao sto sam naveo trake su godinama napredovale, ako se dobro sjecam zadnje generacije LTO traka su garantirane na 50g, a trajat ce sigurno i duze...
ja sam bas nedugo vadio neke podatke iz 1994 sa DDS1 trake koja bi kao trebala trajat 10g, pa zakljucite sami...
nadalje, postoji traka, karkikiram, xy za 5 i xyz sa certifikatima za 50kn, za vazan backup sigurno necu kupit traku xy, kao u svakom poslu, kolko para tolko muzike
@ogamefilip, traka ima i kod nas za kupit naravno, ali ne po toj cijeni po kojoj ja nabavljam iz UK, al sve si me vise uvjerio da ni sam neznas kaj hoces niti kaj imas, NHF