Citiraj:
Autor Mrk1
The Deer Hunter iz 78. vrijedi pogledati
|
Svakako,jedan od najboljih De Nirovih filmova.
Kako sam poceo gledati seriju The X files vise ne gledam filmove svakodnevno,pa sam si tako jucer uzeo vremena i pogledao nekoliko naslova.Pogledam sam Splice,tekken i srpski flm.
Splice je prosjecan film.Ima vrlo dobru glumacku ekipu koja je u tom polju odradila dobar posao.Prica je zanimljiva,ali je nazalost puna rupa i dosta je toga ostalo nedoreceno i neobjasnjeno.Kako sam rekao sve je prosjecno,tu podrazumljevam dijaloge,cinematography-u,reziju itd.Film od mene dobija ocjenu 5/10
Tekken je film od kojega sam ocekivao vrlo malo,a dobio sam definitivno vise od ocekivanog.Nisam neki veliki fan Tekken igara,ali mogu reci da sam potrosio puno vremena igrajuci Tekken 3 i Tekken 5.Odmah da kazem da nisam upoznat sa pricom,cak nisam siguran ni da je uopce bilo price,ali prica u filmu je dosta losa i isklisejizirana,pogotovo pozadinska prica.Gluma je ispod prosjecna iako ima svojih trenutaka.Svidja mi se kako su u poteze prilicno uvjerljivo prenjeli iz igre na film.Neke likove su krivo prikazali,tu bi u prvom redu naveo Heihachi-a i Jin-a.Heihachi je bio zesci borac dok je u filmu prikazan kao obican vladar bez ikakvog borilackog znanja.Jin je takodjer prikazan kao "dobrica" sto u igrama nije bio slucaj.Dijalozi su vrlo jednostavno napisani i zapravo su onakvi kakve sam i ocekivao.Cinematography-a je diskutabilno najjaci dio filma i vidi se da je ulozeno dosta vremena i truda sto se na kraju isplatilo.Film od mene dobija 4/10.Nazalost i ovo je jos jedan od ispod prosjecnih filmova koji se temelji na video igri,jos uvijek se ceka prava adaptacija neke igre(PoP nisam pogledao,TXF uzima previse vremena).
Srpski film Mogu rec da je film stvarno los.Osobno nisam strasljiva ni gadljiva osoba tako da filmu ne spustam ocjenu ako ima nekakvih degutantnih scena.No ovaj film je definitivno los,niti jedan segmenat filma nije dobar,jedino sto mogu ovom filmu priznat je to da je posao sa kamerom odradjen vrlo dobro.Gluma je ispod prosjecna,jedina svijetla tocka je ona zenska sto napadne onu djevojcicu na pocetku snimanja filma.Odabir glazbe je definitivno promasen,gotovo svaka scena je sto se tice glazbenog dijela promasena.Dijalozi su u najmanju ruku smjesni i vrlo lose napisani.Gotovo je svaki dijalog usko vezan uz seks i sve,ali bas sve ima neku referencu sa seksom.Scenarij je takodjer los,na trenutke se moze pohvatat ta neke poruka koju su htijeli odaslati,ali to bombardiranje sa vulgarnoscu sve to prekriva i baca u sjenu.Na temelju zadnjih pola sata filma i solidnog posla sa kamerom ovom filmu mogu dat navucenu 2.5/10.Moja preporuka je da ovaj film propustite,pogledajte ga jedino u slucaju ako zelite pogledat nesto iz domace kinematografije,ali ne ocekujte previse...
Toliko