View Single Post
Staro 16.08.2010., 09:43   #2270
brunci-vg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
Nakon sto mi se D link gasio, zovem szk i prijavljujem kvar, dolazi tehnicar sutradan i spoji se na laptop preko 192.168... i ugasi se pred njim, odgovara da jos to u zivotu nije vidio i stavlja novi isti router. Potpisujem papir i odlazi, mislim si sad ce radit.

Medjutim isti dan samo 4 sata poslije opet gasenje, zovem szk i prijavljujem kvar. Nakon nekoliko dana dolazi drugi tehnicar i objasnim mu sta je na stvari i router se opet ugasi pred njegovim ocima. Objasnim mu da je vezano uz ntp server i da se tu gasi. On iskljuci ntp server i kaze ako ce se gasit da mu javim i da ce doci sutradan sa Sagemovim routerom, jer taj bi isto trebao radit sa opti tv-om. Dolazi sutradan, spaja se na router i opet gasenje. Stavlja Sagem, spaja opti tv i sve radi super. No primjetim da mi kod skidanja torrenta brzina oscilira i da mi steka opti tv, znaci kad ga max opteretim. Zovem szk i prijavljujem kvar.

Nakon nekoliko dana dolazi isti tehnicar i na svoje oci se uvjeri da je tako, upalim mu torrente. Cak su smanjivali profil na 3mbita ali opet ista prica. Lik vise nezna sta bi, zove szk a ovi mu savjetuju da stavi D link... objasnjava im da nemoze jer se gasi itd. Nakon toga sjeti se da bi mogao stavit Tilgina.

Stavi Tilgina uz puno muke sa postavkama, jer dok ovaj povuce sve sa servera itd (cca sat vremena). Potpisujem papir i ovaj odlazi, opti tv radi, net radi sa torrentima. Slika ne steka.

Nakon par dana uz normalno gledanje opti tv-a router se odspoji od mreze i nemoze se natrag spojit. Zovem szk, ovi odgovaraju da je tilgin osjetljiv na greske pa se zblesira. Resetiraju vezu i opet sve radi. Nakon toga opet pucanje veze iz cista mira... Onda sam puko, skinuo D linkov spliter koji mi je ostao od starog rotutera jer je on isto smece kao i router. Stavljam stari spliter koji mi ostao od Netopie, i vise nema pucanja veze.

Nakon tog dobivam postom obavijest da mi optima odobrava sporazumni raskid ugovora za opti tv. Nitko sretniji od mene. Jer ionak nema sta za gledat, a nisam imao vremena sjedit za telkom.

Dolazi isti tehnicar i uzima Stb uredjaj uz pozdrave

Za one koji neznaju kakvo gasenje, evo snimio sam:
http://www.youtube.com/watch?v=1pr8cUHnKcI
http://www.youtube.com/watch?v=mBh3X_NWWEw
brunci-vg je offline   Reply With Quote